Verdidebatt

Svar.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg rakk ikke å svare deg,Elias Per Vågnes, før siden gikk ut.

Jeg har ikke annet nytt for hånden om Abraham ,enn tidligere nevnte bok av Gunhter S.Wegener.    De som fulgte Abraham inn i nomadevandringen var jo av sumerslekt selv  ,og de hadde nok med å overleve  på den lange nomadevandringen,som først gikk langs elven Tigris til byen Mari,hvor følget oppholdt seg en tid,skriver Gunther S.Wegener. Men hva ble evt. skrevet da Abraham og følge omsider kom til ro?

Videre skriver forfatteren  om Mosebøkene,at ingen vil kunne påstå at de helt og holdent er Mose verk. Hans død beskrives jo også der. Min kommentar:Mange av de hygieniske forskriftene synes å være ugjennomførbare for et nomadefolk på vandring.    Er ikke kommet så langt i boka enda, at jeg har fått bekreftet det jeg mener å ha hørt ,at Moses ansatte skrivere.

Men De Ti Bud er selvfølgelig kommet til som beskrevet.             Ettersom loven er skrevet på "hjertets kjødtavler" i skaperverket,er sikkert lovens intensjon nedskrevet i andre kilder også, f.eks. i Hammurapis lov.

Jeg ville bare tipse om boken,slik andre tipser om musikklinker osv. Jeg ser ikke noe poeng i å føre noen debatt videre. Vi kjenner til det vi trenger å vite  av den lange historiske tråden frem til Jesus og pinsedagsunderet. Det kan ingen  debattant ta fra oss,selv om noen har rett i enkelte korrigerende detaljer og fliserspikkeri.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt