Verdidebatt

Bør Brustad gå av?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.
Staten tapte Aker-saken

Aker-saken ruller videre og på dagens pressekonferanse måtte Sylvia Brustad erkjenne at Kjell Inge Røkke har gitt staten en real knocout. Informasjonen som kommer fra departementet, hovedkontoret til Aker og fra ulike aktører i saken som frenetisk prøver å forsvare sin handlemåte ligner mer og mer på Sylvia Brustads blod.

Skandale

Mer og mer av informasjonen tyder på at Kjell Inge Røkke og hans våpendragere har hatt en omfattende prosess gående i tiden før aksjesalget. Hvordan kunne staten overse dette? Hvilken kontakt med departementet ligger foreksempel bak en lånesøknad til det offentlige på et så stort beløp? Det kunne vel knapt skje hvis ikke sentrale folk var grundig informert om det som skulle skje? I dag fikk vi også bekreftet at en sveitsisk bank mener prisen på skajene Røkke solgte var fair. Skandalen for Sylvia Brustad som næringsminister er komplett.

Markedet reagerte så negativt på aksjehandelen fra begynnelsen at næringsministeren fra dag en var på defensiven. Den første dagen Berit Kjøll uttalte seg virket også hun ekstremt stresset, ja nesten panisk. Jeg synes hverken Kjøll eller Brustad har gitt et troverdig inntrykk når de har forsøkt å forklare sin rolle i saken.

Regjeringens skandaleliste lang som et vondt år

Listen over denne regjeringens fadeser vokser seg stadig lenger. Osmundsen, Haga, Djupedal, Hijab-saken og Aker-saken for å nevne noe. Disse sakene er bare en liten flik av alt som vitner om dårlig skjønn, sviktende moral og elendig politisk håndverk.

Brustad må gå

Regjeringen har gitt opposisjonen en gavepakke av de sjeldne med Aker-saken. Jeg lukter Sylvia Brustads blod men tror også den skal bli husket som den rød-grønne regjeringens banesår etter høstens valg. Grasrota hat-elsker Kjell Inge Røkke og et overraskende stort antall i avisenes meningsmålinger mente han ville vinne saken. De fikk rett. Kan regjeringen leve med det? Jeg tror ikke det. Og derfor er politikkens ubarmhjertige logikk at Sylvia brustad må gå av.

Når vi nå har fått resultatet av flere granskinger viser de at denne saken handler om mer enn politisk samrøre - det er en politisk røre av verste slag. Hørte jeg lyden av noen som kommer for å bære Sylvia Brustad ut av departementet?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt