Verdidebatt

Om bygging av Babels tårn

Kunnskapen til menneskene skal være stor i de siste tider. Kunnskapen brukes til å samle nasjonene, kirkene og religionene. Sammen skal vi klare det. Enhet, dialog og konsensus. Anstøtssteiner ryddes unna i stor stil.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I ham (Ordet) var liv! (Joh. 1,4). Men menneskene tok ikke imot ham.

Slik har det vært siden ordet om Frelseren ble forkynt for Adam og Eva etter syndefallet. Mennesket elsker mørket mer enn lyset. Mennesket bygger heller Babels tårn enn å la seg føde på ny ved Ordet og bli podet inn i Jesu legeme. At livet kun er i Guds Sønn og Ordet, skrevet til oss av profetene og apostlene i Bibelen, er for simpelt for menneskene. Men Livet er ikke nødvendigvis synlig, det er ikke prangende, det er ikke vakre bygninger, det er ikke store og voksende menigheter og kirkesamfunn. Livet er heller ikke menneskelig visdom, kunnskap eller kloke tankebygninger.

Det ser ut til at mennesket ser det nødvendig å være medlem av et kirkesamfunn for å være ”fullverdige” kristne. Å ha navnet sitt skrevet i Livets bok, er ikke nok. Å ha del i brodersamfunnet og vennesamfunnet er ikke nok. Nei, synlig skal det være! Og gjerne trygt, stort og voksende! Ja, helt til himmelen skal det nå! Målrettet må det være! Gjerne bygd opp av cellegrupper! Mål, visjoner, stadige evalueringer og tydelige ledere. Oppover!

Selve Hyrden må fint stå på sidelinjen og velsigne våre tårn. Ingen vil lytte til Hyrderøsten. Nei, vi skal vokse ser du. På selve Himmelstigen får englene gå opp og ned alene. Vi skal bygge tårn vi. Selve Guds ord brukes på egen måte. Og det kan jo brukes til så mangt. Klippe, lime, snu litt på ordlyden; og voila! Egen bruksanvisning for bygging av tårn!

Kunnskapen til menneskene skal være stor i de siste tider. Kunnskapen brukes til å samle nasjonene, kirkene og religionene. Sammen skal vi klare det. Enhet, dialog og konsensus. Anstøtssteiner ryddes unna i stor stil. Ingenting skal være til hinder for utviklingen av den perfekte verden og den perfekte religion. Får man det ikke til frivillig, må man skremme og tvinge. Her skal vi opp og fram!

Tårnet blir høyt! Kjempehøyt… Men en dag skal alle se; det var bygd på sand. Vannflommen kom, og det falt. Og fallet var stort! ”Og du, Kapernaum, som er blitt opphøyd til himmelen! Til dødsriket skal du bli nedstøtt.” (Luk. 10,15)

”Derfor - hver den som hører disse mine ord og gjør etter dem, han blir lik en forstandig mann som bygde huset sitt på fjellgrunn”, sier Jesus i Matt. 7,24. Bygg derfor du på Ordets klippegrunn! Så skal du bli stående i stormen og flommen. Så er også du lys for andre i dette verdens mørke.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt