Verdidebatt

Så DET var Obamas helsereform

Det er litt slitsomt å ha litt "tungt" for det, som det heter. Når det gjelder denne berømte valgkampen i USA så er jeg som kristen enig i mye av det Mitt Romney står for. Skjønnte lenge ikke hvorfor rep var så imot helsereformen til Obama. AHA......

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

EN ting er å sette seg dypt inn i tingene, en annen ting er  bare å tro på det man leser og surfe videre uten å tenke dypere over det man leser. Jeg må si jeg er MEGET skuffet over Aftenposten som unnlater å gi leserne skikkelig informasjon om hva som menes. Blant annet skal abort liberaliseres og gjøres almengyldig - for å si det slik. Her i Norge synes jeg det har gått altfor langt - denne abort-"friheten".

Jeg trodde jo selvfølgelig at Obama ønsket at alle fattige skulle få skikkelig helsebehandling og at alle skulle behandles likt.

- Som et menneske med kristent livssyn kunne jeg ikke skjønne hvorfor ikke republikanerne som jeg anså som kristne kunne være imot noe så selvfølgelig som å hjelpe andre og mindre bemidlede landsmenn - som dem selv. For meg har dette vært en ryggmargsrefleks - noe jeg fikk inn med morsmelken - nesten bokstavelig talt fra min kristne mor.

Nå leser jeg hva denne helsereformen består i og  bildet har endret seg TOTALT. Mye av dette i helsereformen strider naturligvis mot min kristne overbevisning. Klipp fra avisen Idag - som takk og lov taler der andre (les bl a Aftenposten, VG, Dagbladet og Klassekampen) tier. Det er som jeg har sagt før. Man skal følge GODT med i timen og lese FLERE medier - særlig kristne medier - for derfra får man den FULLE og HELE sannhet. JEG føler iallefall at disse taler min sak. Les klippet selv fra avisen Idag:

_________________________________________________

Saken er denne: Kampen om abort, grunnlovsfesting av det kristne ekteskap, bønn i skolen når foreldre bestemmer det, og beskyttelse av religionsfriheten som Barack Obama krenker med sin helsereform, avgjøres ved dette presidentvalget.

Det er derfor ikke media i Norge, bortsett fra Norge IDAG, som støtter Mitt Romney. Han kjemper for det kristne syn i disse sakene.

Det er nok noen i media som skjønner at Romney kan være en bedre mann for USA:

- for å rette opp økonomien ved å skape 12 millioner nye jobber,

- ved å sette i gang småbedriftene som skaper 99 prosent av de seks millioner jobbene USA har,

- og ved å gjøre USA energiuavhengig – så det slipper en oljeregning på tre kvart amerikanske trillioner dollar til statene i Midtøsten.

Bare en slik pakke kan gjøre USA livskraftig nok til å betale regningene landet har. Underskuddet på budsjettet er nå en amerikansk trillion dollar og vil øke – om ikke noe slikt skjer.

Det er nok av vettuge mennesker i Norge som ikke neglisjerer boka til Jim Clifton, leder av det store internasjonale Gallup-selskapet, om «Den kommende jobb-krigen». Der er konklusjonen ut fra det grunnleggende tallmateriale klar. USA må doble sin økonomiske vekst, fra 2 prosent i dag til minst 4 prosent, om landet skal kunne betale for sin helsereform, opprettholde sitt forsvar og sin posisjon i verden. Ellers går vi fra amerikansk til kinesisk verdenshegemoni i år 2040.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt