Verdidebatt

Andreas Nørstrud (28) - Kristen fundamentalist

Han er farmen deltaker og har kommet med noen hårreisende uttalelser som ikke faller i smak hos kristne. Gutten fra Tuddal sier at kvinner ikke bør ha stemmerett. Videre bør homoseksualitet straffes.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Andreas sier at han får daglig tilbud fra kvinner rundt om i landet. Han sier at det er svært oppegående kvinner som begjærer ham.

Kan det være slik at noen kvinner tenner på menn som ønsker seg en jomfru og som aksepterer at mannen skal være sjefen i huset? I Andreas verden  er han den sterke patriarken som styrer skuta, som både gir kjærlighet og tukter dama når hun ikke lytter til hans meninger. Ligger det til kvinnens natur at de ønsker seg en sterk, viril og autoritær mann?

Andreas er bibelen bokstavstro og derfor forbeholder han seg retten til å oppdra, irettesette og lære en kvinne hva som er rett og galt. Det er noe av den samme oppskriften vi får servert fra muslimske ekstremister. Kvinnen skal adlyde ellers venter det fysiske sanksjoner.

Akhtar Chaudhry (storingsrepresentant) er fryktelig sjokkert! Selvsagt kommer han med påstander om at Kristen Norge ikke reagerer, med påfølgende retoriske grep: Hadde det bare vært en muslim så hadde reaksjonen vært voldsomme! Videre påstår Chaudhry at han har fått mange telefoner fra opprørte mennesker som føler seg såret og dypt krenket. Flere av hans nære homoseksuelle venner og kvinner føler seg ille berørt. Hva med om Chaudhry feier for egen dør først.

Men sant skal sies. Er det i grunnen noen større forskjell på kristent kontra muslimsk kvinnesyn hvis man forholder seg til det som faktisk står i koranen og bibelen?

Følgende har Andreas Nørstrud sagt til Dagsavisen:

Sitat:«Når det gjelder homofil omgang, er dette noe jeg ønsker straffbart gjennom lovverket. Skal man ta fram homofil praksis (mann+mann) fra Bibelen, er dette forkastet og gjennom Moseloven pålagt å straffes med døden».

Andreas føyer seg in i rekken av unge frustrerte menn. Er ikke det symptomatisk i et samfunn der mannrollen har blitt mer eller mindre utvisket. At mannen forvirrer seg in i en labyrint av heslige aggressive ideer fordi den tradisjonelle mannsrollen er revet vekk?

"Familie & Medier" som er en kristen organisasjon tar sterkt avstand fra slike uttalelser. De påstår at fysisk avstraffelse av kvinner og strenge straff for homofile ikke er en del av klassisk kristen tro.

Men det står vel i  både bibelen og koranen at homofili er synd? og ser vi ikke mengder med nedlatende og diskriminerende holdninger ovenfor kvinner i både bibelen og koranen? Andreas påstår at Det gamle og nye testamentet henger sammen. Du finner den samme moralen i begge.

Jeg spør meg selv - hva galt Andreas har gjort, når han kun referer til det som står i Bibelen? Målet bør vel være en mest mulig korrekt tolkning av bibelen? Dette er noe Staven her på VD uttallige ganger har poengtert. At kristne ledere forteller kun de hyggelige historiene og legger lokk på tekster som ikke faller i smak.

Hanni

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt