Verdidebatt

Biologisk trøbbel?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kulden har lagt seg som et jerngrep over store deler av Norge. Lengre sydover i Europa oppleves det verste vintervær i manns minne, i Danmark kom det 80cm med nysnø på en gang!

Kan det være Co2 forurensningen dette også? Ja, noe må man jo finne på å sette skylden på? Moder jord kan da ikke være så ugrei mot oss? For over 40 millioner år siden - på den tiden fossilet “Ida” levde var det badetemperatur på både sydpolen og nordpolen og regnskog i Tyskland hvor “Ida” ble funnet.

Ser nettopp på Tv nå at vannet under isen på sydpolen er kaldere enn først antatt, og det er såkalt at pingvinene ikke vil bade lengre. Hva er det som nå er galt? Er klimaforskerne redde for å bli arbeidsledige siden tendensene snur så fort?

Men nå er det snart slutt på den tid da Co2 har gunstige vilkår, nå jobbes det med å designe liv som spiser Co2.

Dette kan igjen gjøre at Co2 og hydrogen kan bli benyttet til å fremstille miljøvennlig drivstoff til biler. Gjennom industriell karbonsyklus tilsvarende fotosyntese kan metanol framstilles og brukes på biler. Det utvikles også i forbindelse med dette en brenselcelle for metanol, DMFC (Direct Metanol Fuel Cell) i samarbeid med NASA.

http://www.prosessindustrien.no/default.asp?menu=6&id=4706

Men biler som går på hydrogen som drivstoff har større utslipp av Co2 enn noen andre drivstofftyper vi kjenner. Grunnen?

Både syntetisk produserte biologiske drivstoff og rene biologiske drivstoff må foredles og produseres på et vis, og det er her helheten kommer inn i bildet. http://www.nettavisen.no/motor/article748053.ece

Ja, ikke sant, verden ser ut til å vil bedras? Biodiselen er også verre enn bensin.

http://pub.tv2.no/nettavisen/nyheter/article2761253.ece

Illustrert vitenskap mener også at Co2 egner seg som framtidens drivstoff og energikilde som ved hjelp av Nanorør av karbon kan omdanne klimagassen karbondioksid til flytende drivstoff.

http://illvit.no/teknologi/co2-blir-fremtidens-energikilde

Biologisk betydning

Karbondioksid inngår i de to mest grunnleggende kjemiske reaksjonene i biologien: fotosyntese og respirasjon (ånding). I fotosyntesen bruker plantene solenergien til å produsere druesukker og oksygen av karbondioksid og vann. Respirasjon er den motsatte reaksjonen: De fleste organismer vinner energi ved å forbrenne druesukker med oksygen, og produserer karbondioksid og vann som «avfallsstoffer». Karbondioksid forekommer i atmosfæren og utgjorde før den industrielle revolusjon ca. 0,028 volumprosent av luften. I dag er konsentrasjonen steget til 0,038 % på grunn av menneskelig aktivitet.

http://no.wikipedia.org/wiki/Karbondioksid

Så da får vi avvente situasjonen, snart har det vel snudd slik at vi i stedet for avsmelting av polene, kan vi få skogsdød på grunn av for lite Co2? Det kan snu fort når en først får dreis på det nye drivstoffet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt