Verdidebatt

Støre: siste mann ut

Gahr Støre har truffet sitt valg under overskriften "Likhet og verdighet": ingen reservasjonsrett mot å henvise til abort for fastleger. Heller ikke han forstår at det finnes en verden utenfor dagens politiske vedtatte realitet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Som nylig utnevnt helse- og omsorgsminister har Gahr Støre blitt utfordret av Tungesvik til å gjeninnføre reservasjonsretten for fastleger. Og svaret er nei. Han begrunner det med at den abortsøkende kvinnen er den svakeste part og da er det viktigst at hun skal slippe den ekstra belastningen det er å måtte gå til en annen lege for å be om abort.

For mange kristne har Gahr Støre vært et lite håp når det gjelder kristne verdier i Arbeiderpartiet. En etter en har de andre vist at de ikke forstår at kristendom er noe annet enn et konkurrerende politisk parti. Så dukker Gahr Støre opp og sier ting som gir håp. Men i dag brast det håpet for meg i alle fall. Også for han er moralske verdier underlagt politiske verdier, og han har ingen forståelse for at andre kan prioritere annerledes.

Det er jo slik at kristne leger som ikke vil henvise til abort ikke ser den gravide kvinnen som den svakeste part. Den svakeste part er det ufødte barnet. Arbeiderpartiet har løst det dilemmaet ved politisk å vedta at barnet ikke er et liv. En kristen kan ikke gjøre sånt. "Likhet og verdighet" er fine ord, vi vil at det også skal gjelde barnet.

Under Arbeiderpartiets likhetsfaner er det ikke plass til kristne verdensanskuelser. Kan man ikke holde sitt kristne syn hjemme på kammerset må man finne seg en annen jobb enn å være lege.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt