Verdidebatt

Norges best bevarte hemmelighet II

De er hverdagshelter som ikke fokuserer på seg selv, men brenner for å utgjøre en forskjell for andre. Det er på tide at de får den anerkjennelsen og støtten de trenger!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Norges best bevarte hemmelighet er en gruppe mennesker som tilsammen utgjør en bevegelse av godhet. De tenker på og bryr seg om andre. De gjør noe for andre og er opptatt av å skape et varmere, mer inkluderende og raust samfunn. For dem er det ikke de materielle verdiene som er de viktigste. De regner ikke rikdom i kroner og øre og i hvor mye man klarer å samle til seg selv. I stedet ser de for eksempel på i hvor stor grad man utøver omsorg og medmenneskelighet mot andre. I deres verden er et samfunn som preges av det sistnevnte et rikt samfunn. Mens de ser på et samfunn som kun er opptatt av penger og forbruk, som et fattig samfunn.

Norges best bevarte hemmelighet består av mennesker som er ulike på mange måter, men de har et felles engasjement for å bidra til en bedre verden. Dette engasjementet lar seg ikke stoppe eller temme og det er ofte smittsomt. Mennesker rundt dem merker at de brenner for noe og blir selvsagt påvirket av dette. Hvorvidt disse igjen velger å engasjere seg er selvsagt deres eget valg, men hverdagshelter med brennende hjerter er det umulig å ignorere. De setter spor etter seg og påvirker sine omgivelser med sin overbevisning om at vi som mennesker finner mening når vi kan bidra med noe for andre.

Hverdagsheltene vi snakker om her er genuint opptatt av andre og av å bidra til å gjøre verden til et bedre sted. De investerer tid, penger og krefter i prosjekter som primært gir en sosial verdiskaping. Det er på mange måter denne typen verdiskaping som motiverer dem. Finansiell verdiskaping er selvsagt bra og har mange positive effekter, men dette må være fundert på et verdisett hvor det å gjøre noe for andre er viktigere enn rendyrking av egne interesser. Dette fortjener de anerkjennelse og heder for.

Hvem er disse hverdagsheltene og hvordan kan vi støtte dem? Følg med på fortsettelsen…

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt