Verdidebatt

GUD GIR VISJONER ISTEDENFOR FRUSTRASJONER

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For Gud har ikke gitt oss motløshetens ånd, motløshet og frustrasjon kommer ikke ifra Gud.

For de som er motløse og frustrerte kristne, er det en løsning er å ta imot visjoner fra Gud. Gud gir oss visjoner istedenfor frustrasjoner, det du ser vil Jeg gi deg sier Bibelen, hva ser du? Eller hva er din visjon? Uten visjoner kommer folket på villspor, på avveier eller blir tøylesløse.

Enhver bedrift, organisasjon, menighet eller person som skal lykkes må har en klar visjon. Alle i bedriften, organisasjonen eller menigheten må jobbe imot samme visjon hvis de skal lykkes. I menigheten må det være en Gudgitt visjon som alle jobber imot.

Det som er tragisk er at mange av våre kirker, bedehus og menigheter i Norge har ikke noen klar Gudgitt visjon å jobbe imot. Teokratiet (Gudstyre) er erstattet av demokratiet.

I Guds menighet er det ikke demokrati. Menigheten er styrt av Gud, står i Bibelen at Jesus er hode for Sin menighet. Og at Jesus skal bygge Sin menighet, så menigheten er ikke eid eller styrt av mennesker men av Jesus. Menigheten er ingen organisasjon men en organisme som består av alle gjenfødte troende som til sammen utgjør Guds menighet på jord.

Vi som er født på nytt og renset i Lammets blod er levende stener som er ett Guds byggverk i Ånden. Står i Bibelen at Gud satte i menigheten noen til: apostler, profeter, evangelister, hyrder og lærere. Disse er visjonære ledere som Gud har innsatt i Sin menighet.

Disse har ingen mennesker innsatt, ingen komité, eldsteråd, menighetstyre, menighetsråd eller menighetsmøte.

Er viktig at alle i menigheten tar imot den Gudgitte visjonen og at alle jobber imot den. Mennesker som lever med Gud vil anerkjenne og gjenkjenne disse tjenestegavene og de Gudgitte visjonene og gi de rom. Hva gjør en med en gave? Jo en tar ganske enkelt imot.

Hva skal komiteer, eldsteråd, menighetsråd og menighetsstyrer gjøre med de fem tjeneste gavene? Jo ganske enkelt å ta imot, anerkjenne, slippe de til, og gi de rom.

En apostel vil alltid ønske å nå de unådde med evangeliet og plante menigheter hvor der er få eller ingen Menigheter fra før.

En profet vil avsløre synd, avsløre feil holdninger, stake ut kursen, oppmuntre, gi nytt mot, se inn i fremtiden og vise vei.

En evangelist vil nå ut til de kirkefremmede, kunne kommunisere evangeliet og gjøre det enkelt slik at de som er ufrelste kan ta imot frelsen.

En hyrde vil samle flokken, skape enhet, få alle til å gå i samme retning, skape trygghet og vise omsorg for fårene, han vil gi sitt liv for fårene, han tenker ikke på sitt eget beste men på flokken.

En lærer han en særskilt gave til å utlegge skriften og forklare vanskelige ting i skriften så de troende forstår hva skriften sier.

Norge trenger å anerkjenne og ta imot de gaver Gud har gitt til Sin menighet.

Tjenestegavene skal betjene hele Kristi kropp, inntil alle troende når frem til troens enhet. Hyrden kan stå mye i tjeneste i en lokal menighet, mens de andre gavene betjener hele Kristi kropp.

Jan Christensen

http://ordet.info/

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt