Verdidebatt

Kan menn være glad i barn ?

Utvilsomt,og i alle fall sine nærmeste. Men, hva med dem som også bare er glad i barn,kjente og ukjente, og ønsker å slå av en prat, spandere en is,eller sitte sammen med barn på en lekeplass.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Levi Fragell har ett tankevekkende innlegg i dagens VG om dette spørsmålet.Erfaringene som innlegget refererer til er desverre lite oppløftende.

Bjugnsaken fra 1992 skremte mange menn fra naturlig kontakt med barn av frykt for å bli stemplet som potensielle overgripere.

I etterkant ble det en betydelig debatt,spesielt i forhold til de sakkyndiges rolle i denne saken, og deres rolle mer generelt i liknende saker.

For min egen del var jeg, og delvis er jeg,skeptisk til å nærme meg smårollinger som ikke er i følge med, eller bli passet på av voksne.

Nå 20 år etter.

Fragell skriver at det må da være mulig å etablere sikkerhets og adferdsregler som ikke hindrer naturlig samkvem mellom barn og voksne.

Emnet er i seg selv tabubelagt, og det oppleves som om samfunnet og livet blir fattigere som en følge av dette.

Som far til nå voksne barn, er det selvsagt mulig å se dette fra flere sider, men det er vel også andre som har tanker om dette spørsmålet ?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt