Verdidebatt

Norges Kristnes verdipolitikk

Norges Kristne er en politisk gruppering (som vil bli et parti) som står kompromissløst for retten til liv, fra unnfangelse til naturlig død. Både livet og det tradisjonelle ekteskapet er gitt oss av Gud - til alles beste. Dette tar vi alvorlig.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Menneskeverd og livsvern

Menneskelivet er hellig, ukrenkelig og skapt av Gud. Derfor kan bare Gud gi og ta menneskeliv. Fosterdrap (abort) er i ethvert tilfelle en etisk forkastelig og direkte ond handling som må totalforbys. I alle tilfeller finnes det alternativer til fosterdrap, og vi ser ingen situasjoner som kan forsvare det.

Selvmord og eutanasi (både aktiv og passiv) er også i mot Guds vilje, og bare han kan avslutte livet. Vi vil derfor kriminalisere alle former for selvmord og eutanasi.  Både de som begår og de som medvirker til dette, må straffes.

Alle former for tukling med og salg av spirende menneskeliv, så som forskning på befrukta egg og handel med egg og sæd er i mot Guds vilje og må totalforbys. Vi er også helt i mot kunstig befruktning, da bare Skaperen selv kan gi liv.

Norges Kristne er ellers i mot alle former for gradering av menneskeverdet, fra unnfangelse til naturlig død. Fosterdiagnostikk gjør det mulig å sortere ufødte liv, og det er ikke forenelig med vårt kristne menneskesyn. Handikappete må gis like muligheter som andre for å delta aktivt i samfunnet.

Familie og ekteskap

Det tradisjonelle ekteskapet mellom en mann og ei kvinne og kjernefamilien er den aller viktigste grunnsteinen i samfunnet og må derfor vektlegges svært høgt. Ekteskapet er innstiftet av Gud og er hellig. Vi vil forby ekteskap mellom andre enn en mann og ei kvinne. Barn må ha en ubetinget rett til å kjenne sitt biologiske opphav og så langt som råd få vokse opp med sine biologiske foreldre. Av hensyn til barna vil vi forby skilsmisse, og mennesker skal ikke skille det som Gud har sammenføyd.

Samfunnet må beskytte familien  gjennom store økonomiske overføringer og skattemessige fordeler. Det må gjøres mulig for en av foreldrene å være hjemme mens barna vokser opp. Aleneforeldre har særdeles store byrder, og må støttes langt mer enn i dag. Alle kontante overføringer som er inntektsuavhengige må styrkes sterkt. Kontantstøtte, engangsstønad ved fødsel, barnetrygd og overgangsstønad er særlig viktige og må økes svært mye for at ikke de uten inntekt skal sakte akterut i forhold til dem i inntektsgivende arbeid. For gifte personer må flere av de kontante støtteordningene gis til familien som sådan, for å forebygge samlivsbrudd. Vi vil i tillegg innføre en ny ordning med rentefrie lån gjennom Husbanken til nygifte. Husbankens rammer må styrkes og barneforsørgere må prioriteres i boligkøen.  De eksisterende støtteordningene og skattefordelene beholdes forøvrig.

Samboerskap er i følge Bibelen hor og må forbys. Alle former for reelt polygami, der flere menn og kvinner bor sammen er også ukristelig og må forbys.

Å få barn er en gave fra Gud og ikke en menneskerettighet. Alle prevensjonsmidler må forbys, fordi de hindrer Gud i å utføre sine skaperoppgaver. Vi vil legge til rette for at Gud kan skape liv og ikke forhindre det. Seksualitet skal utelukkende skje innenfor ekteskapets trygge rammer og ha som hovedformål å la Gud skape nytt menneskeliv.

Bare døden til den ene ektefellen kan stille den gjenlevende ektefellen fritt til å gifte seg på nytt. Noe annet er i strid med Bibelen og Guds bud.

Homofili er i alle henseende i strid med Bibelen og en stor synd. Homofil praksis må kriminaliseres og straffes svært strengt. Både «ekteskap» og samboerskap mellom homofile må forbys. Kjærlighetsforhold og sex mellom personer av samme kjønn er perverst og svært skadelig. Dette må forbys og straffes. Vi vil ikke tillate at homofile skal få lov til å adoptere barn, da dette er skadelig for barna. Homofile må tilbys hjelp av Kirken og helsevesenet til å bli helbredet slik at de kan bli aseksuelle eller heterofile.

Andre former for perversiteter, så som sadomasjosisme, nekrofili, sodomisme og pedofili må være strengt forbudt og straffes på det aller strengeste. Livsvarig sikring skal brukes overfor notoriske seksualforbrytere og i grove volds- og sedelighetssaker.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt