Jarl Hanni Afsar

47

Ordfører Rune Øygard

Rune Øygard (53) er tiltalt for en rekke tilfeller av seksuell omgang med en mindreårig. I følge tiltalen skjedde ett av overgrepene da jenta var under 14 år.

Publisert: 15. okt 2012

Rune Øygard satt på ordførerkontoret og chattet (skype) med jenta om kroppen hennes og ba henne kle av seg. Det eneste han klagde over var at det var så mye folk som forstyrret på kontoret.

Kl: 13.44 - 14. juli 2010

Rune Øygard spør om hun må ha på seg BH. Kort tid etterpå kommer han med flere tilbakemeldinger som kan tolkes som at han er seksuelt opphisset. Han sier følgende:

- må kje gjera slik. Kain ikkje reise meg att på ein time", og føyer til "hjartebank på 1008 eg nå". Han spør om jenta har på seg bukse, og sier: "uff - må avslutte nå. Vart både svaitt å skikkelig distrahert"

Han sier til jenta at han trenger å kjøle seg ned, og at han kjenner at det vil ta tid før han kan vise seg blant folk.

I andre samtaler på skype sier Rune Øygard følgende:

"Så vakker du er"

"Sitter naken jeg"

"Orker ikke se på deg og vite at jeg ikke får ta på deg".

"Vil gifte meg med deg jeg nå. Vil du bli kjerring mi?"

"kommer det en frier må du si at du er opptatt"

I retten sier Øygard at jenta tok initiativet. Han lot seg bare "rive med".  Han ville teste grensene hennes for å vite hvor langt hun kunne gå - av omsorg for jenta.

Øygard sier at de hadde en spesiell sjargong, et slags "stammespråk" Dette er slik tullprat og slik sjargong som jeg og hun hadde.

Kommentar Hanni:

Hvordan kan et menneske stå oppreist når slike intime, ekstremt pinlige detaljer blir brettet ut for åpen rett? Hvordan i alle dager kan kona stå ved hans side oppe i alt dette? Hvorfor trekker han seg ikke som ordfører? Hvorfor legger han seg ikke paddeflat og innrømmer skyld. Hele seansen i retten må jo oppleves som tortur for både Rune Øygard og hans nærmeste. Jeg tørr ikke tenke på hvordan jenta har det!

Jeg er forundret

 

 

Kommentar #1

Knut Nygaard

488 innlegg  6965 kommentarer

Jeg er også forundret, Hanni

Publisert rundt 9 år siden

Min forundring går på hvordan det er mulig - i et lite gjennomsiktig bygdelandskap - at den mest synlige av de lokale - ordføreren - kan pleie hyppig omgang med en 14-åring uten at noen reagerer hverken i det politiske landskap eller i bygdemiljøet som sådan.

Jeg jobber i barnevernet og også der har det vært en prosess å åpne opp for at den "i beste mening" virkelighetssansing gjerne er noe helt annet.  Vi mennesker, tror jeg iallefall, er ikke der at det er naturlig for oss å koble overgrep inn i settinger som kan omskrives til noe annet.

Jeg skjønte først i dag ( leser slettes ikke alt som media produserer) at det var far som reagerte og at det da var et tema om det var behov for .. tolk.  Følgelig tilsier jo det at far er av utenlandsk opprinnelse - det var brudd mellom mor og far - og følgelig tolket trolig flere ordføreren inn i "det godes gjerning" som og faren gjorde lenge.

Kommentar #2

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

"Politikere for den nye tid"

Publisert rundt 9 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.

Kommentar Hanni:

Hvordan kan et menneske stå oppreist når slike intime, ekstremt pinlige detaljer blir brettet ut for åpen rett?

Viser vel bare hvordan de er skrudd sammen de som styrer det norske samfunnet, og jeg er redd man finner de i de fleste partier. Kalde og kyniske kan det virke som. Jeg tror knapt Øygard er den verste, det kan vel finnes mer følelseskalde typer lengre opp i systemet. Det er politikere "for den nye tid". Politikk er ikke lenger noe for "ordinære mennesker", men de manifesterer selve systemets falitt. Vi har jo en Senterpartileder som for andre gang har utagert i offentligheten, tror ikke det er mange på partikontoret som tør si vedkommende imot i det daglige. I sett i forhold til en del karakterer i politikken så blir faktisk Stoltenberg menneskelig.

Kommentar #3

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Jeg er forundret - også over DEG

Publisert rundt 9 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Min forundring går på hvordan det er mulig - i et lite gjennomsiktig bygdelandskap - at den mest synlige av de lokale - ordføreren - kan pleie hyppig omgang med en 14-åring uten at noen reagerer hverken i det politiske landskap eller i bygdemiljøet som sådan.

Mye hyppigere omgang kalles gjerne barnevern i andre sammenhang.

Rørende naivitet! Både hos den ene og andre!

Ikke rart det blir mye misbruk.

Minner om at slektskapsseleksjon er dokumentert å være menneskelig. Derav Askepott-effekten som fører til dramatisk økning av sexmisbruk, vold etc i ikke-biologiske konstellasjoner.

( En grundig gjennomgang av den forskningen. )

I ikke-biologiske konstellasjoner har "naturen" ordnet det slik at jentene blir raskere kjønnsmodne. (Husker ikke hvor jeg hadde lenken til slik forskning. Google is your frend...) Dette kan tolkes dit at naturen har en beskyttende effekt for å få jenter utenfor biologisk familie raskest mulig inn i et beskyttende forhold som kan hindre misbruk og utnyttelse.

I denne saken er dette illustrert gjennom at jenten fikk seg en støttende kjæreste.

Slik forskning er fullstendig ignorert av barnevernet og det meste av vårt samfunn.

Konsekvensene av den manglende virklighetsorienteringen er lidelse. Inkludert sexuelt misbruk av unge jenter. Media bærer et hovedansvar for den manglende virklighetsorienteringen, gjennom fortielse.

Kommentar #4

Kersti Zweidorff

2 innlegg  2314 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

At det kan stilles spørsmål ved Ordføreren i Vågås integritet og dømmekraft bør være nok. Det er ugreit å se på utglidningen i de fleste områder, håper jenten det dreier seg om etterhvert kan få et bra liv!

Kommentar #5

Eivind Bade

29 innlegg  530 kommentarer

Norsk hysteriprosess?

Publisert rundt 9 år siden

Er det slik at norske ordførere kan ikke ta ord som pikk og fitte i sin munn? Skal norske politikere holdes hevet over folkelig omtale av kjønnsorganer?  Er det forbudt for en 40 år gammel mann å snakke seksuelt med en 13 år gammel jente?

Ifølge menneskerettsloven art 5. har "Enhver har rett til personlig frihet og sikkerhet" Iflg. menneskerettslovens § 3 skal denne loven gå foran annen lovgivning ved konflikt.  Skal ikke den personlige friheten omfatte ordførere som griseprater med småjenter?  Har vi ikke lov til å være forskjellige?

Såvidt jeg forstår anmoder ordføreren om at han får fremføre sitt syn i saken, og at det ikke taes stilling før dom er falt.  Burde vi ikke alle respektere det?  Det er i hvertfall nedfelt som en menneskerett iflg. EMK art. 6.2 "Enhver som blir siktet for en straffbar handling, skal antas uskyldig inntil skyld er bevist etter loven."

Kanskje greit å skjele hen til grunnleggende rettsprinsipper også i denne saken? Vi har ødelagt mer en nok av mannskjebner ved falske overgrepsanklager ved påstand om voldtekt, sexkjøp og i barnefordelingssaker. 

Hvorfor er det greit å kaste seg over menn og ikke minst kaste dem i fengsel bare de er litt kåte?   Menn har generelt 2 - 3 ganger sterkere seksualdrift enn kvinner. Noen menn har ekstremt sterk seksualdrift.  En jente i puberteten kan i likhet med en voksen kvinne synes det er spennende å snakke seksuelt med en voksen mann.  Er det noe galt i det?  

Kommentar #6

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Aftenposten dato: 16 okt - Øygard trekker seg ikke

Publisert rundt 9 år siden

"Tross massivt press om å trekke seg, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen at Øygard ikke trekker seg som ordfører."

Kommentar: Yvonne Larsen er en god strateg. Hun vet at hvis Øygard trekker seg nå kan det være utslagsgivende i en sak uten bevis.

Les mer:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Oygard-trekker-seg-ikke-som-ordforer-7018535.html

Kommentar #7

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

To personer uten troverdighet

Publisert rundt 9 år siden

Det skuespille som Øygard og Mette Yvonne Larsen bedriver i media er helt utrolig.

En må nesten ha mangelfulle utviklede sjelsevner om en skal tro på deres bagatallisering og krumspring.

Kommentar #8

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

ABC-nyheter, 16 okt - Hardkjør

Publisert rundt 9 år siden

Den overgrepstiltalte Vågå-ordføreren Rune Øygard må finne seg i hardkjøret han blir utsatt for i mediene, mener presseorganisasjoner.

Både Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og bistandsadvokater som Dagsavisen har snakket med, sier Øygard må finne seg i hardkjøret.

– Den 16 år gamle jenta trenger beskyttelse i en helt annen grad enn ordføreren. Noen kan synes det er urettferdig, men dette er den andre siden ved å være en offentlig person.

Les mer:

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/10/16/oeygard-ma-finne-seg-i-hardkjoeret-i-pressen

Kommentar #9

Elisabeth Hoen

52 innlegg  2972 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

`Hvorfor er det greit å kaste seg over menn og ikke minst kaste dem i fengsel bare de er litt kåte? Menn har generelt 2 - 3 ganger sterkere seksualdrift enn kvinner.` (Bade)

Vel, iflg. Øygård så var det ikke han som begynte - det var jenta som vel var opptatt av sex - Øygård kunne bare la seg rive med. Så her stemmer vel ikke Bades argumentasjon helt.

Så vidt meg bekjent så er det ikke vanlig at ledere eller ansatte skal få sitte å privatchatte på skype eller andre sosiale medier på kontoret. Når det gjelder sex og sånn så skal de vel ihvertfall ikke drive med dette i arbeidstiden - og da ihvertfall ikke med en mindreårig. Men jeg ser jo at på skoler i Norge så r det ok å chatte på facebook i klasserommet - av en eller annen merkelig grunn (mangel på å sette grenser tenker jeg) - men pikk og fitte er hos de med normal oppfatning - ikke ok å seksualisere og spinne videre på fra voksen til barn. Hvis det viser seg at jenta lyver om virkeligheten (som da ikke inkluderer politiets bevismateriale) så er det en sak for barnevernet - det tyder nok på flere andre problemer.

Jeg synes det er trist hvis det skulle gå den veien at sexleker mellom voksen og barn skulle bli akseptert og unnskyldt. Et ungt sinn har ikke godt av slike ting. Det er derfor vi har en seksuell lavalder - den er nøye uttenkt. Og dermed blir det et overgrep i seg selv med sexpratet - uansett om Øygard har ligget med henne eller ikke. Og er det ikke gjerne slik at sånt prat typisk kommer etter man har vært sammen?

Uansett så er Øygard ferdig som ordfører. Hallo. Vi må opprettholde noen grenser og begrensninger for hva en ordfører kan foreta seg samtidig med at ordføreren får betalt av det norske folk til å være en leder.  

Her er saken helt soleklar. Jeg har merket meg at han ikke vil trekke seg. En ordfører er valgt av folket. Dette har han nok glemt. Det sier ganske mye det også, som, btw ikke heller er i hans favør.

Kommentar #10

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Begjær

Publisert rundt 9 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.

Jeg synes det er trist

Hvis du som ordfører sitter på kontoret i arbeidstid med "hard-on" og griseprater med en jenta på 13 år er det ikke særlig tillitsvekkende.

Sexualdriften er uransakelig og komplett blind.

Begjæret var stadig et problem i Garps unge liv, men han var så heldig at hans hustru stadig begjærte ham, og han henne. (John Irving - Amerikansk forfatter. Garps bok)

Kommentar #11

Robin Haug

127 innlegg  11014 kommentarer

Utover Øygard

Publisert rundt 9 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.

Så her stemmer vel ikke

Bades argumentasjon faller i det hele tatt igjennom av egen vekt.  Bade tenker ikke prinsippielt, men anekdotisk.

Hva som mer forundrer enn Øygard er alle de flottenheimer-miljøene som Øygard og ungen frekventerte i. Hvorfor var det ingen der som reagerte? Én ting er at Øygard har mistet retningssansen, og at jentungen var i dennes vold; noe helt annet er disse presumptivt friske og oppegående flottenheimerne som man jo kunne forvente skulle ha reagert.

Kommentar #12

Olav Nisi

145 innlegg  4829 kommentarer

Forstår Øygard

Publisert rundt 9 år siden

Jeg forstår Øygard.  Ikke for handlingene han delvis har erkjent og de han er anklaget for, men at han ikke trekker seg.  Ennå.  Synes nok også at AP sentralt skulle hatt tåmodighet til å vente med fordømmelsen. Øygard må være en sterk mann, rent psykisk. Som en annen leder: " I  never had sex with that woman".

Vågå har i hvertfall fått sitt gjennom tidene. Dikteren Ragnvald Skrede som var lærer i den bygda, ble i 1936 anklaget og dømt for utuktige handlinger.  Dette ble likevel aldri fullt ut bevist.

Kommentar #13

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

Sex and Power

Publisert rundt 9 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.

Hvordan kan et menneske stå oppreist når slike intime, ekstremt pinlige detaljer blir brettet ut for åpen rett?

I kjølvannet av denne saken tanker jeg på både Strauss-Kahn og Silvio Berlusconi, med mange fler?. Mye tyder på en kobling "Sex and Power", som burde vært underlagt bred forskning.

En professor, Ian Robertson, skriver noe om det her på bloggen sin

Håper en dag vi kan bli ledet av mennesker som IKKE søker sin egen makt, men ønsker det beste for fellesskapet.

med vennlig hilsen mette

Kommentar #14

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Magi

Publisert rundt 9 år siden
Elisabeth Hoen. Gå til den siterte teksten.

så er det en sak for barnevernet

Hvilket magisk triks har det såkalte barnevernet for å fikse løgnere (om det er løgn)? Før eller siden må denne dumheten ta slutt med rop på et overnaturlig barnevern.

Kommentar #15

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

Håper en dag vi kan bli ledet av mennesker som IKKE søker sin egen makt, men ønsker det beste for fellesskapet.

Mennesker er dyktige fordi de gjør noe de liker. I noen posisjoner skal det være noe makt, og det må likes for dyktighetens skyld. MEN: Man trenger helt andre grenser for ledere og klarere spilleregler, med konsekvenser.

Kommentar #16

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Straff

Publisert rundt 9 år siden

Hadde jenta vært noen år eldre hadde det ikke vært noen rettssak i det hele tatt. Da hadde han bare vært en gammal gris. Nå skal han først i gapestokken. 10 uker lang ydmykende rettssak. Hvis han blir dømt blir det rundt 2 år i fengsel. Kanskje den enkleste straffen å sone.

Så kommer tilleggstraffen: Mister jobb og karriere muligheter, kameratene i Aps forsvinner og han kan se langt etter middager med Jens Stoltenberg og andre prominente venner. Han må sikkert flytte fra bygda og etablere seg på nytt. Så blir det alle venner og kanskje slekt som distanserer seg og forsvinner ut av hans liv. Det spørs om kona blir ved hans side. Med andre ord så mister han alt nært og kjært i livet.

Streng straff!

 

Kommentar #17

Arild Holta

104 innlegg  3883 kommentarer

Sterke mennesker

Publisert rundt 9 år siden

Maktens mennesker trenger en helt anderledes motstand enn andre for å holde seg på matta.

Det er sterke mennesker det er snakk om. Å stoppe slike krever hardere virkemidler enn å stoppe hvem som helst.

Det er også prevantivt. Andre ledere får se hva det koster.

Kommentar #18

Kjell Aarsund

101 innlegg  5507 kommentarer

Joda !

Publisert rundt 9 år siden
Arild Holta. Gå til den siterte teksten.

Maktens mennesker trenger en helt anderledes motstand enn andre for å holde seg på matta.

Det er sterke mennesker det er snakk om. Å stoppe slike krever hardere virkemidler enn å stoppe hvem som helst.

Det er også prevantivt. Andre ledere får se hva det koster.

For en gangs skyld sier du noe jeg er enig i. Ikke dermed sagt at samfunneliten springer etter småjenter. Men dette med arrogant å heve seg over vanlige dødlige og hva de måtte tro og tenke har de senere årene blitt et kjent trekk i mediebildet. Vi kan ta andre saker, som Osmundsensaken, Entrasaken, Støres påståtte kammeraderi i forbindelse med Nordområdeforkningen, og det er knapt begrenset til et enkelt parti, ta den henlagte påstanden om voldtekt fra en tillitsmann i Venstre, og for noen år siden hadde vi en pikant sak i en av Bergens nabokommuner. Eller noe helt annet, skattedirketørens henlegging av skattesaken (flere millioner) mot de tidligere politifolkene som hadde arbeidet for den amerikanske ambassaden, rene kjeltringstreker, som kunne vært unngått med å føre utbetalingene som inntekter fra fiktive firmaer. Men Herr Skattedirketøren gir altså faen i samfunnet og samfunnsmeningen.

Kommentar #19

Pål Eggen

2 innlegg  2627 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Jarl Hanni Afsar. Gå til den siterte teksten.

Hadde jenta vært noen år eldre hadde det ikke vært noen rettssak i det hele tatt. Da hadde han bare vært en gammal gris. Nå skal han først i gapestokken. 10 uker lang ydmykende rettssak. Hvis han blir dømt blir det

Selv om han skulle bli kjent uskyldig vil han bli straffet hardt for sin dumskap. En særdeles hard lærepenge..

Kommentar #20

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

Ja

Publisert rundt 9 år siden
Pål Eggen. Gå til den siterte teksten.

Selv om han skulle bli kjent uskyldig vil han bli straffet hardt for sin dumskap. En særdeles hard lærepenge

Det er vel kanskje slik det bør være. Sitter du på toppen er fallhøyden stor.

Kommentar #21

Jarl Hanni Afsar

47 innlegg  2196 kommentarer

menn og makt

Publisert rundt 9 år siden
Mette Solveig Müller. Gå til den siterte teksten.

I kjølvannet av denne saken tanker jeg på både Strauss-Kahn og Silvio Berlusconi, med mange fler?. Mye tyder på en kobling "Sex and Power", som burde vært underlagt bred forskning.

Takk for link

Hva er det med disse mennene som erverver seg makt. Høyest middels lekre menn med Tarszan tendenser. Det er nok store mørke tall blant ledere som forsyner seg frikostig med unge kvinner. Felles for de fleste sex skandalene er ledende politikere som har utnyttet sin posisjon spesielt i forhold til yngre partimedlemmer. Dette er ledere med makt og innflytelse som mister retningssansen og misbruker på det groveste. Fylla har ofte skylla men ikke alltid.

Maktmisbruk i politikken, arbeidslivet og kirken handler om menn med et særdeles oppblåst selvbilde og troen på egen usårbarhet. Når vi ser tilbake på typer som Terje Søviknes, Helge Solum Larsen og Trond Birkedal er de gutta ikke akkurat et speil av David Beckham. De har virkelig ikke utseendet med seg.

Kvinner blir bedåret av menn med makt og da spiller utseende mindre rolle. Det blir sykt når ledere tror at beundringen de nyter er knyttet til dem som person. Tviler på at disse sex glupske maktpersonene hadde hatt draget uten sin posisjon og stilling. Nei, selvsagt ikke.

Vi ser bare toppen av isfjellet der John f. Kennedys og Bill Clinton eskapader med høy sigarføring er klassikere. Er det slik at mennesker som når maktposisjoner har større sex apetitt eller er det bare slik at menn som får muligheten tar muligheten? Eller er det slik at higen etter lederposisjoner og makt også frembringer en type ledere der psykopatiske trekk og større sex appetitt er overrepresentert. Der personer med grenseløs selvtillit tror de kan komme unna med hva som helst. Dominique Strauss-Kahn's overfall på værelsespiken i New York er toppen av kransekaka. En helt utrolig usjarmerende ekkel fyr som er kjent for en enorm appetitt på kvinner. Der kom avsløringene på rams etter NewYork fadesen.

Nei det bør nok være slik. Er du i lederposisjon og misbruker andres beundring og sårbarhet fortjener det hard straff.

Kommentar #22

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Man setter ikke en 14-åring bak rattet på en bil bare for å teste grenser

Publisert rundt 9 år siden

Vi har en seksuell lavalder her i landet av en grunn (eller egentlig sikkert mange og sammensatte årsaker).

Og selv om sikkert mange jenter (og gutter) er fysisk i stand til å ha et seksuelt forhold, så betyr ikke det at de mentalt sett er modne for hva det innebærer.
Og i dette tilfellet så er det jo også snakk om at pga den store aldersforskjellen, så er de ikke jevnbyrdige på noe vis. Det blir en ubalanse i makten som blir misbrukt av ordføreren.

Dette med seksuelle "tilnærmelser" som feks å snakke om sex på den måten på skype, er jo også et overgrep. En voksen person bør klare å tenke konsekvenser av slikt, også på vegne av den som kanskje er for ung til selv å se problemet i hva som skjer.
En normal og omtenksom voksen ville ha tatt ansvar og stoppet alt med en gang det begynte å bli antydning til "hett" i samtalen. Og forklart på en saklig måte hvorfor slikt ikke er greit.
For gjør man slikt mot en ung jente eller gutt fordi man tror man er "snill" og tester grensene deres, så er man jo med å lokke dem ut i noe de kan angre på etterpå. Samt at man selv står ansvarlig for at man har lokket dem.

Hadde man gjort det samme med en 14-åring når det kom til å kjøre bil, så ville man jo blitt ansett som ekstremt uforsvarlig og lite opptatt av hensynet til 14-åringen. Og at man ville ha fremstått som en som kun var ute etter å dekke egen nysgerrighet på utfallet.

Det er svært mange 14-åringer som er i stand til å kjøre bil. Vel og merke sånn rent fysisk. Men mentalt sett er de aller fleste ikke modne nok. Hjernen er tross alt ikke ferdig utviklet like tidlig som kroppen. Og spesielt dette med å se konsekvenser av ting man gjør før man gjør dem er noe av det siste hjernen blir ferdig utviklet på.

Nå kan det jo i verste fall være dødelig utgang dersom en alt for ung person setter seg bak rattet på en bil. Men det betyr ikke at det også kan være mange tragiske skjebner i kjølevannet av unge jenter og gutter som har blitt lokket ut på seksuelle ting før de er modne for det. Og spesielt dersom de blir lokket av noen som er langt eldre enn dem, og som burde vite bedre.

Man må også huske på at en ung jente eller gutt som selv er "pådriveren" når det kommer til slikt, kan ha en oppvekst og bakgrunn som har ført dem dit. Enkelte kan ha blitt utsatt for overgrep tidligere, og er derfor kanskje allerede "ødelagte" nok til at de ikke vet bedre, eller at det er slik de er "opplært" til å være. Og da er det nesten enda verre hvis en voksen person "biter på" og tror at de ikke har noe ansvar fordi de ikke var den som "spurte først".
For uansett hvordan den unge personen er eller virker, enten det kommer til modenhet eller annet, så er det ALLTID den voksne sitt ansvar alene å være tydelig og klar på hvor grensene går.
Og klarer man ikke å ta det ansvaret, så burde man ikke ha noe med barn å gjøre i det hele tatt. For selv om en jente på 14-15 år er aldri så "moden" i kroppen, så er hun fortsatt et barn.


Kommentar #23

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Knut Nygaard. Gå til den siterte teksten.

Min forundring går på hvordan det er mulig - i et lite gjennomsiktig bygdelandskap - at den mest synlige av de lokale - ordføreren - kan pleie hyppig omgang med en 14-åring uten at noen reagerer hverken i det politiske landskap eller i bygdemiljøet som sådan.

Dessverre er det oftest slik at folk ikke tror at slikt forekommer blant dem de omgåes til vanlig.

Selv i svært gjennomsiktige miljøer så forekommer det mye bak lukkede dører som ingen likevel vil tro at skjer før de ser det med egne øyne.
Slik sett er det nok lettere å tro at naboen gjør noe slik når man bor i en større by og ikke kjenner naboen.

Så gjennomsiktig har ingenting med at folk oppdager ting noe lettere. Slik forekommer jo til og med i familier uten at andre familiemedlemmer som bor i samme hus oppdager det.

Og jo mindre bygd eller sted, desto mer skal til mange ganger før noen tør si ifra dersom de har en liten mistanke om noe. For da må de liksom være 110% sikre før de tør å si ifra, eller før de i det hele tatt kan tro at en person som de jo aldri vil tro noe slikt om, har gjort noe slikt.

Kommentar #24

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Eivind Bade. Gå til den siterte teksten.

Er det forbudt for en 40 år gammel mann å snakke seksuelt med en 13 år gammel jente?

Om ikke det er forbudt, så burde det vært det!

Er man ikke mer moden enn at man ser at det er riv ruskende galt å ha seksuelle samtaler på det nivået med en ung jente eller gutt, så burde man ikke hatt lov til å omgåes ungdommer i det hele tatt.

En ting er at jevnaldrende unge jenter og gutter "flørter" med hverandre og kanskje har en seksuell undertone.
Men en mann på 40 og en jente på 13 blir et maktovergrep som ikke hører hjemme noe sted.
Han er voksen, hun er enda et barn. Det sier alt.

Kommentar #25

Sølvi Sveen

32 innlegg  4497 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Som man reder så ligger man.

Er man ordfører og raner en gullsmedforretning, så vet man godt hva man risikerer.

At det å "rane" en ung jente eller gutt for deres ungdom og verdighet er noe mindre ille, synes ikke jeg. Tvert imot, det er langt verre.Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere