Verdidebatt

Ordfører Rune Øygard

Rune Øygard (53) er tiltalt for en rekke tilfeller av seksuell omgang med en mindreårig. I følge tiltalen skjedde ett av overgrepene da jenta var under 14 år.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Rune Øygard satt på ordførerkontoret og chattet (skype) med jenta om kroppen hennes og ba henne kle av seg. Det eneste han klagde over var at det var så mye folk som forstyrret på kontoret.

Kl: 13.44 - 14. juli 2010

Rune Øygard spør om hun må ha på seg BH. Kort tid etterpå kommer han med flere tilbakemeldinger som kan tolkes som at han er seksuelt opphisset. Han sier følgende:

- må kje gjera slik. Kain ikkje reise meg att på ein time", og føyer til "hjartebank på 1008 eg nå". Han spør om jenta har på seg bukse, og sier: "uff - må avslutte nå. Vart både svaitt å skikkelig distrahert"

Han sier til jenta at han trenger å kjøle seg ned, og at han kjenner at det vil ta tid før han kan vise seg blant folk.

I andre samtaler på skype sier Rune Øygard følgende:

"Så vakker du er"

"Sitter naken jeg"

"Orker ikke se på deg og vite at jeg ikke får ta på deg".

"Vil gifte meg med deg jeg nå. Vil du bli kjerring mi?"

"kommer det en frier må du si at du er opptatt"

I retten sier Øygard at jenta tok initiativet. Han lot seg bare "rive med".  Han ville teste grensene hennes for å vite hvor langt hun kunne gå - av omsorg for jenta.

Øygard sier at de hadde en spesiell sjargong, et slags "stammespråk" Dette er slik tullprat og slik sjargong som jeg og hun hadde.

Kommentar Hanni:

Hvordan kan et menneske stå oppreist når slike intime, ekstremt pinlige detaljer blir brettet ut for åpen rett? Hvordan i alle dager kan kona stå ved hans side oppe i alt dette? Hvorfor trekker han seg ikke som ordfører? Hvorfor legger han seg ikke paddeflat og innrømmer skyld. Hele seansen i retten må jo oppleves som tortur for både Rune Øygard og hans nærmeste. Jeg tørr ikke tenke på hvordan jenta har det!

Jeg er forundret

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt