Verdidebatt

Å utelukke andre troende og søkende som ledd i intern maktkamp

"Kastet katolikker ut av kirken. Bredtvet menighet protesterer mot ledelsen i Den norske kirke i Oslo ved å si opp leieavtalen med den katolske St. Hallvard-menigheten." - Neivel, ja.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Trist lesning.

I dagens Vårt Land er det skrevet en artikkel om Bredtvedt kirke. Kirken er uenig med DnK sentralt ang. organisering av menigheter i Groruddalen. Menighetsrådet har så skrevet et noe krast brev og regelrett kastet katolikkene ut med umiddelbar virkning. Døren stenges brutalt for masse mennesker som søker troen og nattverden. Om de (vi) taler en annen teologisk "dialekt", så er jeg sikker på at Gud forstår også oss troende katolske medmennesker, tar oss i mot og aksepterer oss: I Hans himmel er det mange rom. Kanskje kan vi til og med ha noe å gi til våre søstre og brødre i DnK, og vice versa? Stemmer artikkelen med saksforhold? I tilfelle er det trist å lese, det som her skjer.

Intern uenighet ang. omorganisering i DnK forsøkes altså å løses med å ramme andre (!) trosbrødre og søstre grovt. Og det på denne hårreisende måten. Trodde fellesskapet i Herren var langt mer etablert og levende enn det som ser ut til å komme til uttrykk her fra  Den norske Kirke - Bredtvedt. At masse mennesker kom til kirken og fikk høre Guds ord skulle vel være det primære? Men, dessverre ser det ikke slik ut i Bredtvedt.

Å tilstrebe seg å gå i takt med den hellige Ånd er ikke alltid like lett. Å snuble fordi man hovedsaklig ser egen navel er lettere.

Dette som her har skjedd gir en særdeles dårlig signaleffekt utad spesielt som generelt og er ikke et eksempel til etterfølge for noen.

Pax et Bonum.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt