Verdidebatt

Hva er en profet?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Til sammen mistet 68.712 mennesker livet i jordskjelvet 12. mai 2008 i Kina. Rundt 18.000 mennesker var per nov. fortsatt savnet.

(fra livescience.com): "Timer før Kinas verste jordskjelv på 30 år, begynte dyr på en lokal dyrehage i Sichuan-provinsen å oppføre seg merkelig. Tre dager før jordskjelvet, streifet tusenvis av padder gjennom gatene i Mianzhu, en by som ble hardt rammet, minst 2.000 menneskerer rapportert drept der.Samme dag som jordskjelvet, begynte sebraer å stange hodene mot en dør i dyrehagen i Wuhan, mer enn 600miles øst for episenteret. Elefanter svingte vilt med sine snabler, 20 løver og tigre, som normalt ville sove midt på dagen, gikk hvileløst rundt, og fem minutter før skjelvet rammet var det dusinvis av påfugler som skrikende sprang omkring."

Er disse dyrene profeter?

En profet er en som er forbundet med naturen (Skaperen).

Hvis man forener seg med naturen, vil man oppfatte hinsides tid -ikke i forhold til seg selv, men på den måten det virkelig er. Fortid, nåtid og fremtid (konvergerer) smelter sammen til én.

Profeter er de som har restaurert endel av sin forbindelse med Skaperen, og i den grad (de har gjort dette) forstår de hans tanke, plan og mål. Han kan fortsette å øke sin likhet med Skaperen (kvaliteten på evnen til å fornemme hva som eksisterer i naturen) til et nivå der han fullt ut kan forstå Ham- og derav se hva som vil komme til uttrykk i det fysiske.

Er det noen som ser verdien av å lytte til (og lyde) hva naturen sier oss om morgendagen?

Å tilbe Gud for å få han til å ombestemme seg er vel spilt møye?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt