Verdidebatt

Verdidebatt og anonymitet

Jeg har i lenger tid lagt merke til at deltakere her på Verdidebatt ikke identifiserer seg med bilde. Bør deltakere som ikke vil legge ut bilde og operere med en sikker identitet ekskluderes?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mye positivt kan sies om Verdidebatt som et forum for utveksling av tanker og synpunkter på en rekke aktuelle og mindre aktuelle tema. Det er for eksempel positivt at en rekke forskjellige meninger og oppfatninger slipper til, og at takhøyden er stor for hva som tillates av deltakerne.

Men det som etter min mening ikke er positivt er muligheten for å delta her under falsk identitet, blant annet fordi det ikke er et ufravikelig krav at deltakerne må legge ut et bilde som gjør det mulig å identifisere dem.

Jeg mener at deltakere som ikke vil stå fram med et bilde som gjør det mulig å kjenne dem igjen bør ekskluderes. Det må være et absolutt ufravikelig krav at vi kan stole hundre prosent på identiteten til de vi debatterer med.

Jeg vet ikke hva slags rutiner redaksjonen har for å føre kontroll med deltakernes identitet, og om vi kan stole på at de som deltar, virkelig er de de gir seg ut for. Men uten fullt navn og et gjenkjennbart bilde oppstår det i alle fall hos meg en usikkerhet, som gjør at lysten til å delta her blir mindre. Det er ikke så trivelig å debattere med "spøkelser" på høylys dag, for å si det slik.

Min mening er ganske enkelt at de som ikke vil eller har mot til å delta med fullt navn og bilde, ikke har noe her å gjøre, og at redaksjonen bør ta grepe for å gjennomføre en mer konsekvent holdning til kravet om at identiteten til deltakerne må være kjent. Det finnes nok av lugubre "avkroker" på nettet for de anonyme, og det kan derfor ikke være noe krav om å få delta her i under tvilsomt eller falsk flagg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt