Spaltist og kommentator i Vårt Land Erling Rimehaug

Tidligere redaktør i Vårt Land.

Tryggest med det bestående

Publisert: 18. apr 2009

Det er tryggest med Arbeiderpartiet, for de vil forsvare det vi har mot forandringer. Det er Jens Stoltenbergs begrunnelse for at vi skal gi ham fire nye år ved roret.

En taggsky for Jens Stoltenbergs landsmøtetale: Forsvar, garanti, den norske modellen, finanskrise, trygghet, mer oljepenger, stø kurs, fagbevegelsen, frp-støttet bondevikregjering, arbeid for alle, FIRE NYE ÅR.

Stoltenberg sa mange ganger at ingen stemmer på et parti for det de har gjort, men for visjonene om hva de vil gjøre. Men visjoner om nye reformer eller ny kurs var totalt fraværende. Visjonen nå er stø kurs og forsvar for det bestående.

Og hva truer? Jo, Fremskrittspartiet og de andre borgerlige, som hele tiden ble omtalt som en felles størrelse. De truer den norske modellen, de står for uklarhet og ustø kurs, de bryter løfter og er ikke til å stole på.

Her har Jens skissert det som kommer til å bli gjennomganstonen fram mot valget: Det er tryggest å gi ham og Arbeiderpartiet fire nye år. Regjeringskameratene SV og Sp ble knapt nok nevnt. KrF - som Stoltenberg tidligere har omtalt som partnere for nestekjærlighet - ble nå konsekvent omtalt som "Frp-støttet". Nå skal folket skremmes med Frp og lokkes med trygghet.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere