Peter Eide Walseth

38

Regjeringen struper Amathea

Publisert: 18. apr 2009

Stiftelsen Amathea er i store økonomiske problemer. Vårt Land melder i dag at Amathea tvinges til å legge ned fem distriktskontorer som en følge av regjeringens horible krav om efektivisering. Resultatet blir at hundrevis av kvinner mister noen å prate med dersom de ønsker det når de vurderer abort.

Amathea tilbyr: informasjon og veiledning ved valg knyttet til svangerskap og abort. Samtale underveis og etter fullført svangerskap, samt samtale før og etter abort.

Anne Nordahl Broens forskning viser at så mange som tjue prosent av kvinnene sliter etter å ha fått utført en abort. I fjor benytter 2000 kvinner seg av Amatheas tilbud. Likevel har regjeringen, ved Helseminister Bjarne Håkon Hansen valgt å kutte Amatheas støtte med 2,5 millioner kroner.

Dette betyr at regjeringen, som hevdre de ønsker å forebygge aborter, ikke gir de nødvendige rammene for det eneste spesialiserte tilbudet innen rådgivning og oppfølging før og etter en eventuell abort. Kvinner i Aust-Ader, Oppland, Finnmark, Sogn og Fjorande og Rogaland må betale prisen. De mister sitt tilbud.

En rapport fra NTNU viste at Amathea driver for dyrt, men jeg sier med KrFU-leder, Kjell Ingolf Ropstad; - Jeg synes det er respektløst overfor kvinner å effektivisere når de skal ta sitt livs vanskeligste valg.

Dersom KrF kommer i regjering kan jeg i hvertfall garantere en ting: abortforebyggende tiltak skal ikke kuttes! Det handler om at mange aborter kan forebygges, men det tar tid, koster penger og krever tilstedeværelse.

PS: Stoltenberg skrøt av Arbeiderpartiets historie i sin tale til landsmøtet i dag. Et av fem-seks punkter var innføringen selvbestemt abort.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere