Verdidebatt

Hilde Henriksen Waages benektning

"Beskylder palestinske myndigheter for å lønne terrorister. Mannen bak 30 sivile israeleres død, mottar ifølge israelsk tv-kanal en månedlig lønn tilvarende 17.000 norske kroner. – Høres ikke sannsynlig ut, mener norsk Midtøsten-forsker."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vårt Land melder at enkelte terrorhandlinger finansieres av personer som hører inn under de palestinske myndighetene. Saken er dog mer enn gammelt nytt, og kjent fra andre kilder som sjelden blir tatt hensyn til i Norge. Se:

http://www.vl.no/verden/beskylder-palestinske-myndigheter-for-a-lonne-terrorister/

Politisk blasfemi? Men påstanden rimer rett og slett dårlig med den politisk-mytologiske versjonen av midtøstenkonflikten som rår i Norge. Et etablert virkelighetsbilde som består av helter og skurker, ofre og aggressorer, gode og onde, snille og slemme, de ærlige og de løgnaktige, etc. etc. Jfr mitt innlegg "Legen Mads Gilberts funksjon". Det sort/hvittbildet av midtøstenkonflikten som norske mediefolk og midtøsteneksperter har etablert åpner over hode ikke for slike elementer som her beskrives i denne "nyheten". Midtøsten-kjenner Hilde Henriksen Waage avviser derfor like greit påstanden umiddelbart. Bedre å opprettholde det gamle bildet enn å la den sammensatte og kompliserte virkeligheten forstyrre. Man kan jo komme i den ekle og fornedrende posisjon at man må ta en sunn selvkritikk og dermed også indirekte kritisere andre eksperter? Man har jo også en karriere å ivareta? Og ikke minst kommer man på tvers av den intolerante norske politisk korrekte virkelighet som avviser alternative stemmer.

Fremfor, som faglig forsvarlig rapportør og forsker, å registrere slike påstander og integrere dem i den videre analyse og diskurs avviser man dem ganske enkelt. Forut for undersøkelse. De ser det de VIL se... Og ikke det de IKKE vil se.

Man har satt et minustegn foran en parantes som inneholder alle elementer som kan assosieres med israelske interesser. Alt som kommer fra israelsk hold får og har derfor med matematisk nødvendighet et minustegn allerede i utgangspunktet. Man behøver verken spørre eller tenke når det gjelder midtøstenkonflikten; man VET nemlig forut for drøfting og konklusjon hva svaret faktisk allerede er. Fordi de selektivt utvalgte premisser man kjenner seg trygg på og er hjemme i - alltid, alltid, vil lede til allerede vedtatte konklusjon. Derfor avvises selvsagt også den israelske kilden umiddelbart. Fordi den tilhører aggressorens, skurkens, den ondes, den slemmes og de uærliges part.

Best slik.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt