Verdidebatt

Araberne bruker palestinerne i et uverdig spill mot Israel.

Palestinerne blir brukt aktivt i arabernes og islams kamp for å få jødestaten utslettet. Det er et temmelig bevisst politiske spill mot Israel. Dette er på mange måter en fortsettelse av Holocaust. Som kjent var stormuftien av Jerusalem, en ivrig Hitler-beundrer, og hans folk aktivt med i kampen for å få jødene utslettet. Etter oppgjøret mot naziregimet fortsatte kampen mot jødene, nå i arabiske / islamsk regi, i den forstand at det denne gang var jødenes stat som skulle utslettes. Og denne antisemittiske strategien mot den vesle jødestaten fikk, og fortsatt får, mange tilhengere – også fra Norge.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Palestina var betegnelsen på det området øst for Middelhavet der jødene har sine historiske røtter. Det bestod av de områdene som i dag er Jordan, Israel og Vestbredden. I 1920 ble landet øst for elva Jordan utskilt som emiratet Transjordan. I 1946 ble det anerkjent som den selvstendige staten Jordan – og der jødene ikke lengre kunne få bo.

Palestinas betydning som utgangspunkt for jødedom og kristendom gjorde sitt til at Palestina ble kalt for Det Hellige Land. Det var det hellige land for det jødiske folk, helt fra de bibelske patriarkers tid: Abraham, Isak og Jakob.

I år 636 e.Kr. kom araberne og erobret Palestina. Både før og etter den tid har området vært underlagt flere forskjellige herskere. Siste var det osmanske keiserriket. Dette ble oppløst etter 1. verdenskrig – og britene fikk mandat over området. Deretter ble området forsøkt fordelt på jøder og arabere. Jødene aksepterte ei deling. Araberne ikke.

Araberne hadde religionen / ideologien islam med når de erobret nye områder. Og i denne politiske retningen var dette helt vesentlig: engang islamsk – alltid islamsk. Og da hjelper det ikke om andre folkeslag og andre religioner har vært inne i bildet.  Et islamsk område skal være, eller må på nytt (i tilfelle andre har overtatt), bli islamsk. Og i kampen for dette hører terror og vold med.

Og i dette spillet i Midtøsten, der arabernes og islams mål er jødestatens utslettelse, blir dagens palestinere brukt som redskap. Dette er uverdig. Palestinerne har fortjent et bedre menneskeverdig liv enn å bli utnyttet på denne måten.

Det er trist å se hvordan denne ødeleggende strategien i fortsettelsen av Holocaust får tilslutning også fra Norge - fra norske politikere og norske medier.   Vi ser det tydelig hver 1.mai – og vi ser det klart fra bl.a. ett av regjeringspartiene som ivrer for boikott av Israel.  Dette er helt i tråd med det araberstatene og islam ønsker for å presse fram en internasjonal opinion mot Israel – for å gjøre det vanskelig for jødenes eneste vesle stat – og der målet er utslettelse.  Dette er et uverdig spill, som araberstatene har fått FN delvis med på, og som gjør at det ikke kan bli fred i Midtøsten.  Og foruten at israelere må lide under denne stygge strategien, lider også de arabiske palestinere i høyeste grad.

Holocaust har fått fortsette, nå med en litt annen vinkling.  Dette er dessverre virkeligheten.  Lengre er vi ikke kommet.   

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt