Verdidebatt

"Smart" av Den Norske Kirke?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I snart 2 år har jeg lagt ned mye tid på frivillig arbeid i Skedsmo menighet. Har vært kirkevert på søndager og jobbet med juniorkonfirmanter. Stortrives med dette, og det gir meg mye, og jeg vet at prestene har satt pris på jobben jeg gjør. Liker å jobbe med barn da jeg mener det er viktig å la barna bli kjent med kirka og ikke minst, få kjenne Jesus.

Da jeg var nyfrelst for snart 10 år siden, kjente jeg ikke kristne på Romerike. Strevde lenge med å komme innenfor de "kristne rekker". Fant tilslutt plassen min i Skedsmo menighet.

Min enkle filosofi er at mennesker som får bidra med noe, føler seg verdifulle og inkludert. Alle har og kan noe! Da jeg trives og er aktiv i Skedsmo, men bor i Ullensaker kommune, søkte jeg om å få stemme ved kirkevalget i Skedsmo. Ble også spurt om å stille til valg for nytt menighetsråd. Det var jeg svært positiv til da jeg ønsker å bidra mer.

I de seinere år har kirka strevet med å holde på medlemmer og å få folk til å komme til kirka på søndager. Stor var derfor min skuffelse og forbauselse da jeg fikk et negativt svar med avslag fra biskopen om dispensasjon ved kirkevalget. Tror virkelig biskoper og ledelse i Den Norske Kirke at dette er måten å holde på sine medlemmer og frivillge? Jeg finner et slikt avslag uten begrunnelse om hva som må til for å få stemmerett, helt uforståelig i en tid hvor kirka virkelig trenger frivillige og nye medlemmer. Burde ikke kirka være glad for at det finnes frivillige som er lette å be? Kan stemme i en menighet hvor jeg ikke har noen tilknytning. I den menigheten jeg er aktivt deltakende, hvor jeg kjenner prestene og andre, og vil gjerne bidra mer, får jeg ikke min demokratiske stemmerett, uten å vite grunn.

Dette er det eneste jeg har bedt om som "gjenytelse", å få delta ved valget med "min" menighet.

Mitt rulleblad er blankt.

Har andre opplevd liknende?

Nå må jeg stikke avgårde, skal være kirkevert i nevnte kirke i dag!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt