Verdidebatt

forbrytelse og straff i terrorsaken

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Noen påstår at den verste straffen terroristen kan få er å skjønne hva han har gjort. Jeg trur faktisk den verste straffen egentlig er å ha gjort det han har gjort. Uansett om han skjønner at det er ille eller ikke, så er det sannsynligvis det eneste de fleste kommer til å huske han for, iallfall sett fra nåtida.

Uansett tilregnelig eller utilregnelig, type og omfang av straff....., så vil handlinga følge han resta av livet. Og jeg vil faktisk påstå at han sjøl er det verste enkeltofferet i saken. Jeg ville iallfall foretrekke å bli skutt framfor å gjøre det han har gjort.

En annen sak: Paulus påsto han var den største av alle syndere, og de kristne var redd han etter at han begynte som apostel. Hadde Paulus vært i Norge ville han kanskje havna i fengsel for forfølgelse, men i Israel var loven annerledes.

Om da en terrorist skulle skjønne at han hadde gjort feil, angre og be om tilgivelse, da sier vel Bibelen at Gud tilgir. Men åssen ville det norske folk ha reagert?

Jesus sjøl ba jo for dem som hang han på korset og sa de ikke visste hva de gjorde. Bibelen påstår at det er Gud si nåde som driver folk til omvendelse. Et annet spørsmål: Om Jesus og terroristen hadde levd samtidig, ville da folket krevd å få terroristen fri, sånn som de krevde å få Barrabas fri? Mye å spekulere på rundt dette temaet. Får sove og håpe alt går som det skal til slutt.......

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt