Kommentar

Kjære VD-debattanter,

Det har foregått mange diskusjoner om modereringen her på forumet de siste dagene. Vi ser derfor behov for å komme med noen kommentarer.

I helgen vakte det reaksjoner fordi en tråd som omhandlet AUF-lederen, ble slettet. Redaksjonen tar selvkritikk på dette. Tråden burde vært stengt. Vi ønsker derimot ikke at trådstarter skal publisere innlegget på nytt. Denne saken har vært grundig belyst, og Vårt Lands nettforum må også ta hensyn til at dette er en stor belastning for et enkeltmenneske som allerede har vært gjennom mye.
I kjølvannet av dette ble det startet mange metadebatter om modereringen av VD, og flere av dem gikk i samme retning som den opprinnelige tråden: Mange gjensidige personangrep, samt en omtale av AUF-lederen og hans handlinger som vi mener går over grensen. I denne sammenhengen har flere reagert på at Sverre Avnskogs tråd ble stengt. Vi sier oss enige i at innlegget var konstruktivt, derfor har vi også latt det stå. Vi tror imidlertid de fleste forstår at i det klimaet som oppsto i helgen, var det umulig å starte en debatt om debatten uten at den endte med å handle om det som ble diskutert i den første tråden.
Vi må be alle deltakerne på VD vise ytringsansvar. Samtidig må vi som redaksjon foreta en løpende vurdering, både av deltakere som ikke bidrar konstruktivt og av nettstedets oppsett slik det er i dag.
Jeg vil understreke at modereringen skjer ut fra en løpende diskusjon i redaksjonen.
Jon Magne LundKommentar- og debattredaktør

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar