Helene Ommundsen

13

Rett vest?

Ny moderering?

Publisert: 21. aug 2012

Eller snarere rett øst?


Har VD overdratt modereringen til svenskene?
Fra det tidspunktet VGD gjorde det samme, fikk trollene fri tilgang til forumet, og anstendige debattanter ble utestengt.

Moderatorene sluttet å svare på henvendelser, og VG Diskuter ble lagt ned.

Nøyaktig det samme skjedde på Aftenposten før den tid.

Jeg påpekte allerede den gang at brukernes innsyn i modereringen er nødvendig som et korrektiv til tendensiøs moderering og kvalitetskontroll med moderatorene.

Det fins noe som heter hacking.

Kommentar #1

Lars Randby

159 innlegg  5721 kommentarer

Selvkorrigerende

Publisert rundt 9 år siden

Det kreves deltagelse og kunnskap for å se de indre korrigerende systemene i debatter. Ofte ser man at helt urimelige eller direkte hatske innlegg blir nyansert, motsagt og ofte danner det seg en overveldende korreks mot slike innlegg. Løser man dette ved å slette tråder eller enkeltinnlegg i tide og utide blir selvfølgelig alt borte men følelsen hos brukerne medfører sakte men sikkert at debattforumet dør ut.

Du har rett i at noe skjer når moderatorer som kun er overvåkere og ikke deltagere foretar det de mener er justeringer og viktig moderering.

Vel å merke er vi kun gjester her inne på VD men like fullt blir huset tomt om gjestene finner ut at selskapet og vertskapet er langt hyggeligere i nabohuset. Ferien er muligens ikke over ennå men like fullt kan det virke som om VD har endret seg.

Det kan være et tegn på at VD begynner å miste sin nyhetsverdi og ikke minst sin aktualitet for mange ivrige debattanter. For uten mangfold av debattanter dør debattsider som dette ganske fort, vel dør gjør de ikke men man sitter tilbake med et forum med veldig liten aktivitet og den som er utøves av et meget lite antall debattanter.

Jo vanskeligere man gjør det jo fler finner det lite konstruktivt å delta. Tross alt har vi som gjester full frihet til å finne på andre ting som er mer nyttig, mer gøyalt og ikke minst mer læringsnyttig.

Vi får ser hvor VD går, jeg tipper at det er i sluttfasen av sin glanstid.

Kommentar #2

Helene Ommundsen

13 innlegg  624 kommentarer

Det var en gang en høne...

Publisert rundt 9 år siden
Lars Randby. Gå til den siterte teksten.

Vi får ser hvor VD går, jeg tipper at det er i sluttfasen av sin glanstid.

... som sparket.

Du har formodentlig lagt merke til at moderator plutselig har blitt anonym?

For alt det vi vet, kan policyen nå være at noen mennesker både deltar i debatten og modererer - anonymt i begge tilfeller.

For så vidt kan slikt ha foregått tidligere også, men det er greit å vite hvem som kaster en ut, for å si det sånn.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere