Rune Huseby

1

Verdidebatt og Google

Det har vært en del klager på Verdidebatt rundt hvordan søk på navn gir veldig misvisende treff når man gjør Google-søk

Publisert: 20. aug 2012

Tidligere idag skrev jeg et innlegg og viste at et omtalt tema ikke hadde noen norske treff på Google. Nå, noen timer senere, er det 31 treff. Alle på Verdidebatt, men kun det 8. er det aktuelle svaret jeg skrev.

Noe er tydeligvis veldig galt med hvordan Google ser Verdidebatt. Det hadde vært veldig fint om noen hadde ryddet opp i dette. Det hadde gjort det enklere å finne igjen ting her, samt at den feilaktige koblingen man får mellom navnet sitt og ymse tema blir ryddet opp i.

Kommentar #1

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Linken til Google blir direkte parodisk sett i lys av gårdagens sletting av Vegatråden, siden alt ligger der men med henvisning til slettede innlegg.

Et spørsmål er hvorfor man trenger denne linken til Google. Det må være fullt mulig å se trådene om VD som en intern sak som ikke nødvendigvis betinger simultan utleggelse på andre fora.

Kommentar #2

Th0rm0d N0rd&hl

17 innlegg  776 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden

Før du skylder på noen, bør du prøve en annen søkemotor. Får du et helt ulikt resultat, så fortsett på "Google sporet".

Synes Google å være uskyldig, så kan det være tale om noe som gjøres av webmastere for å sikre så mange treff som mulig. Jeg gjør det veldig forenklet.

En webside kan inneholde enliste med ord som ikke er synlig for en mennesklig leser. En søkemotor, derimot finner dem - fordi ordene er der nettop for at søkemotoren skal finne dem.

Vil webmaster at alle som søker på webben etter ordet "floskevokk" skal få opp treff på VD, legger han/hun ordet "floskevokk" i lista.

En annen ting er at en webside kan være (og er ofte) mer dynamisk enn en søkemotor. Et ord kan være registrert, men fjernet fra siden før det "lukes ut" som "Dead link" hos søkemotoren.

Noe av det første jeg gjør, etter et søk på nettet, er å gjøre et "F3" søk etter søkeordet på siden jeg har åpnet. Får jeg da ingen treff - "Dead Link".

Som sagt, en nesten uakseptabe forenkling av søkemotor verden.

Kommentar #3

Rune Huseby

1 innlegg  1081 kommentarer

Publisert nesten 9 år siden
Th0rm0d N0rd&hl. Gå til den siterte teksten.

Før du skylder på noen, bør du prøve en annen søkemotor. Får du et helt ulikt resultat, så fortsett på "Google sporet".

Testet Bing, var noe færre treff der, men fortsatt feiltreff. Tror ikke dette er Google eller Bing sin skyld, det er noe rart med hvordan søkemotorene ser Verdidebatt når de indekserer.

Har en mistanke om at det har sammenheng med listene som genereres, som f.eks. 'Mest lest akkurat nå'; der hentes innhold fra andre tråder og blir en del av denne tråden, slik Google ser det. Dette er tekst som ikke vises for oss brukere.

Fant et ord som kun forekommer på Verdidebatt som kan brukes til testing: hermeneulogisk

Men mistenker at vi ikke vil se noe fiks; det er en del bugs som har vært her lenge som ikke blir fikset, som f.eks. siteringsproblemet. Jeg tror ikke det er VL selv som står for utviklingen av systemet, så når ting skal fikses må de leie inn noen, og det blir dyrt.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere