Th0rm0d N0rd&hl

17

Nå husker jeg hvorfor jeg argumenter for ateisme.

Publisert: 16. aug 2012

Leser i media i dag at franske prester samles i bønn for å påvirke presidenten i saken om homofilt ekteskap og adopsjon. Vatikanet er også i mot.

Jeg finner det skremmende at voksne mennesker, som i fullt alvor tror på jomfru fødsel, liv etter døden, og at universet er 6000 år gammelt - i det hele tatt høres på. Verre er at mange tar dem på alvor.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Rune Huseby

1 innlegg  1081 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Andreas Kjernald. Gå til den siterte teksten.

Och var kommer sädesceller och ägg ifrån? Evolutionen är ganska klar och tydlig hur barn, ex. homosapiens, ska fortsätta leva. Ska vi ändra på evolutionen?

Eh, jeg sa "Ja, det trengs en mann og en kvinne for å unnfange et barn, ja". Hvorfor skulle vi behøve endre evolusjonen?

Ja, atomer i rett sammenheng, populært kalt mennesker, kan bestemme hva som er rett og feil. Nei, jeg tror ikke litt kull, vann og litt ekstra, ristet på en stund utendørs blir til et dokument om menneskerettigheter.

Det virker som kristne har en objektiv moral. Ingen har klart å forklare meg denne; all kristen moral jeg har hørt om er basert på menneskelig tolkning av bibelen. All moral som kalles kristen idag, er kommet til at svært lang tids tolkning av bibelen. Vi humanister tolker også, men vi lar oss ikke begrense av bibelen, som vi ofte oppfatter som svært umoralsk.

Biblen forkynner kjærlighet, men kun mellom to av ulike kjønn og viser det seg at første forsøk ikke holder, ikke mer kjærlighet i dette livet.

Slaveri både fordømmes (av Jesus) og anses som ok (av Paulus m.fl). Kanskje derfor det tok kristenheten nesten to tusen år å fordømme det?

Slike eksempler er det mange av; Bibelen er ikke  en kilde til objektiv moral, i den grad noe slikt i det hele tatt kan fines.

"Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal også dere gjøre mot dem" sier bibelen. Det er bra. Men man trenger ikke Gud for å være enig i det.

Kommentar #52

Ole Petter Jenssen

0 innlegg  400 kommentarer

Javel????

Publisert over 8 år siden

Rune H.H. Huseby

"Slaveri både fordømmes (av Jesus) og anses som ok (av Paulus m.fl). Kanskje derfor det tok kristenheten nesten to tusen år å fordømme det?"

Og nøyaktig hvor i NT er det Jesus fordømmer slaveri???

Jeg synes ikke du skal gi Jesus mere kred. enn det han fortjener.

Kommentar #53

Rune Huseby

1 innlegg  1081 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Ole Petter Jenssen. Gå til den siterte teksten.

Og nøyaktig hvor i NT er det Jesus fordømmer slaveri???

Jeg synes ikke du skal gi Jesus mere kred. enn det han fortjener.

Sorry, dårlig kildekritikk. Leset at Jesus fordømte slaveri her, men det sto faktisk at han burde fordømt slaveri.

(Det anbefales å sjekke sitater der opp mot de norske oversettelsene; det er overraskende mange forskjeller som kommer tilsyne når man skal tolke ting)

Kommentar #54

Chris Svendsen

10 innlegg  706 kommentarer

Publisert over 8 år siden
Olav Nerland Sæbø. Gå til den siterte teksten.

Jeg tok en kikk på wikipedia. De eldste sivilisasjoner er 5000-8500 år gamle, sies det der. Klaffer jo ganske bra med at mennesket har levd 6000 år. Eller syndefloden som var for 4-5000 tusen år siden (?)

Om homo sapiens hadde levd i mange hundre tusener av år, burde jo sivilisasjonene vært like gamle.

Mulig du hoppet over artiklene på wikipedia om homo habilis og homo sapiens, så her har du linkene dit.

Homo habilis var kanskje ikke utviklet nok til at kristne ser på de som faktiske mennesker, men homo sapiens oppstod - dersom man skal tro vitenskapen som brukes som basis for artikkelen på wikipedia - i Afrika for ca 200 000 år siden.

Det er selvsagt helt legitimt å sette spørsmålstegn ved hjernekapasiteten til de som er seriøst overbevist om at menneskene ble skapt av Gud for ca. 6000 år siden.

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere