Verdidebatt

Stopp korrupsjon og grådighet

Når kommer grasrotopprøret ? Kan vi sammen kjempe for et bedre samfunn for de som sliter med ekstra utfordringer ?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

STOPP KORRUPSJON OG GRÅDIGHET

Er tiden moden til å stifte en folkebevegelse ”Stopp korrupsjon og grådighet” ?

Viser bl.a. til VG-oppslaget 9/8 ”Jonas Gahr Støre ga ekskollega superlønn, konetillegg, skattefordeler pluss millionlønn til ekskollegaens kone”.

Saken er en av mange, mange som viser finanselitens maktmisbruk og misbruk av fellesskapets midler i den grad at dette kan kalles korrupsjon. Den samme finanselite er ofte flinke til å formane grasrota til moderasjon under lønnsoppgjørene. Spesielt alvorlig blir Støresaken da dette skjer i partiet Arbeiderpartiet som bl.a. er bygget på fellesskapstanken og arbeiderklassens grunnverdier som solidaritet og samhold. Makteliten i AP `s toppetasje har gjennom de siste 20/30 årene distansert seg lengre og lengre fra grunnplanet i partiet og dannet sitt eget Pampeveldet. Denne tendensen ser vi også i flere andre politiske partier, store bedrifter og organisasjoner pluss i toppsjiktet i fagbevegelsen.

Viser også til Erling Folkvords bok ”Vår korrupte hovedstad”.

Når kommer grasrotopprøret ?  Feite lederlønninger med svære bonuser og skattefordeler tapper fellesskapskassa for milliarder. Om topplederlønningene i privat og offentlig sektor ble halvert og bonusene fjernet kunne alle kollektivtrafikantene reist gratis i mange år, kommunene kunne bygget mange flere rimelige utleieboliger. Bydelene i Oslo og kommunene i landet kunne fått større budsjettrammer, barnevern, eldreomsorg og fritidsklubbene m.m. kunne styrkes og bidratt til at mange flere tusen kunne fått en bedre livskvalitet.

Det er menneskene i organisasjonene, partiene og bedriftene som skaper korrupsjon og grådighet og ikke omvendt. Derfor må grasrota være bevisste på hvilke mennesker som styrer og begynne å handle. Skal vi greie å bekjempe korrupsjons- og grådighetskulturen må folket på grasrota gå sammen og organisere seg i en folkebevegelse mot korrupsjon og grådiget.

Sammen står vi sterkere !

Gunn Pound

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt