Terje Askan

53

Savnet av Sigrid

Ei jente fra Østensjø øst i Oslo er savnet. To blå tøysko, en sokk og en mobiltelefon var det som lå igjen i veikanten nær hjemmet etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Saken er fortsatt et mysterium.

Publisert: 7. aug 2012

Et ekstra inntrykk fra disse ulykkelige dagene, er blitt skapt av et media som har maktet å vise oss savnet. Et savn som ikke bare erobret familie, slekt og venner.

Denne regnvåte søndagen satset flere hundre letemannskaper fra nær og fjernt tid og krefter for å hjelpe til med å finne svaret på hvor Sigrid var blitt av. Kanskje tenkte de på ungjenta, kanskje var det tanken på familiens situasjon som fikk de til å kle seg varmt og ta turen opp til Østensjø skole kl 17.30.

Hjelpen trengtes. Et område fra Nesodden i sør, nord og vestover rundt byen og opp mot Lommedalen ble søkeområdet.

Mediene skjønte hva det dreide seg om. Ikke bare det menneskelige drama som glødet rundt de ugjendrivelige fakta. Oppmerksomheten ble også rettet mot alle de frivillige. Reaksjonen, organiseringen. Det håpet som enda var der. Bilder av de 500 frammøtte søndag kveld har gått igjen. Bistre ansikter og besluttsomhet er det vi ser.

Dagbladet mobiliserte raskt. I dag tirsdag ble vi møtt av en fremragende billedreportasje over 10 sider, hvor politiets, hjelpeorganisasjonens og de frivilliges oppmarsj og innsats var omtalt i detalj og med respekt. Både Aftenposten og VG hadde bred dekning av saken.

Riksmedias profesjonalitet ved denne anledning har bidratt til et sterkt og ganske rørende uttrykk for verdien av et enkelt ungpikeliv, midt blant tusenvis av andre. Kanskje er noe blitt tydeligere etter 22. juli 2011.

folkogmedia

Kommentar #1

arild nordby

2 innlegg  653 kommentarer

Så banalt, og likevel så forferdelig

Publisert rundt 9 år siden

Dagens medievirkelighet gjør at vi skjønner at "Sigrid"-saker er vanlige, nærmest trivielle.

Fordi det er så mange av dem.

Vi blir blaserte, blar forbi i avisen, nok en trist liten hverdagsnyhet.

Istedet for å kunne se gruen og det tragiske i hvor mange unike Sigrid'er, og deres familier som blir berørt.

Sigrids sak gjør at jeg ønsker at jeg ikke hadde hørt om alle tilsvarende saker, for da ville mitt eget personlige engasjement blitt mye sterkere enn jeg evner å stille opp med pr. idag. Fordi kunnskapen om alle de andre Sigrid'ene gjør at jeg ikke kan yte Sigrid selv det fokuset hun og hun alene fortjener.

Kommentar #2

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Ta vare på barna

Publisert rundt 9 år siden

Det er tragisk når slikt skjer.

Samtidig håper jeg virkelig at foreldre i dette landet tenker seg to ganger om før de lar sine barn gå alene ute om natta. Spesielt Oslo er en utrygg og farlig by. Her florerer kriminaliteten. Og det blir bare verre og verre.

Kommentar #3

Th0rm0d N0rd&hl

17 innlegg  776 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Det går knapt en time uten at mine tanker er hos foreldrene. 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere