Verdidebatt

Stopp Breiviks mediesrkus

Flere samfunnsgrupper sliter med å få innpass i mediene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

STOPP BREIVIKS MEDIESIRKUS

Stopp Breiviks mediesirkus og slipp andre til. Mange med meg er nå mektig lei av de store presseoppslagene om Anders Behring Breivik. Hans dominans i mediebildet skjer på bekostning av flere samfunnsgrupper som sliter med å få innpass i mediene og samfunnslivet.

De fleste som sender samfunnsnyttige debattinnlegg til riksavisene Aftenposten, Dagsavisen, Dagbladet og VG får disse refusert. Breiviks store plass i riksmediene skjer på bekostning av din og min ytringsfrihet.

Som mangeårig tillitsvalgt i organisasjonen Mental Helse vet jeg at folk med psykiske, sosiale og fysiske funksjonshindringer sjelden får plass i det offentlige rom. Et viktig unntak : om en mann/kvinne med en psykiatrisk diagnose begår en straffbar handling blir det store medieoppslag. De ovennevnte grupper støter oftere på daglige barrierer enn den generelle befolkningen. En massedrapsmann med 77 liv på samvittigheten får nærmest ubegrenset plass til å fremme sine ideologiske syn. Om psykiske helseutfordringer hadde fått en tiendepart av Breiviks oppmerksomhet kunne mange fordommer og stigmatiserende holdninger blitt avlivet og mange flere kunne fått innpass i samfunns- og arbeidsliv. Fordommer er til for å avlives.

En annen gruppe som er forsømt av riksmediene er alle de trofaste kvinner og menn i organisasjons- og foreningslivet som deltar i frivillig/ulønnet arbeid for barn, ungdom og eldre. Disse bidrar i aller høyeste grad til å berike livskvaliteten til mange mennesker.

Gunn Pound

Leder Mental Helse Stovner

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt