Verdidebatt

Trenger vi ett norsk Kataeb?

Med fare for å få PST på nakken (?), vil jeg likevel dele noen tanker....

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For de som ikke vet hva Kataeb er, så vil jeg beskrive de som en av garantistene for kristen tilstedeværelse i Libanon. De ble grunnlagt i 1936 som en paramilitær organisasjon (falangister) av Sheikh Pierre Gemayel, en libanesisk maronitt som ville bringe trygghet  til de kristne, og disiplin til folket, ellers i Libanon. De ville også beholde den fønikiske identiteten i ett av verdens eldste kristne landområder, omgitt av arabere. Pluss at de var og er, sterkt anti-kommunistisk og anti-palestinsk. Og ikke minst er de imot Hizbollah.

Når jeg ser igjennom partiprogrammet til Kataeb, så ser jeg faktisk likheter med hvordan konservative kristne her i Norge, vil ha vårt land i fremtiden også.

Dermed, hva har norske kristne og libanesiske kristne til felles? Jo, begge er kritiske til islam, kritiske til palestinerne og Israel-vennlig, anti-kommunistisk, og tilhengere av at deres land er ett land hvor deres respektive kristendom kan blomstre.

Nå har nok dessverre Kataeb sine svin på skogen også, jeg tenker på blant annet på borgerkrigen, men uansett vil jeg spørre?

Trenger Norge sitt eget Kataeb? Og da, først og fremst IKKE mot muslimer, men mot våre egne sosialistiske politikere?

Jeg kan ikke si meg enig i all ideologien til Kataeb, men jeg kan si meg enig i at Norge trenger ett TYDELIG kristent parti, som vil bevare dette landets kristne kultur og ikke minst FRIHET. Samtidig som man ikke diskriminerer andre troende.

Når sosialistene har lykkes med å, så å si ha avkristnet Norge, så kanskje vi trenger ett STERKT kristent parti? Som kan ta litt tilbake?

KrF er blitt en vits, mens de kristne småpartiene nok er rimelig sjanseløse.....

Dette innlegget er skrevet som en reaksjon på diverse hjertesukk fra kristne her inne, som ikke kjenner landet sitt igjen, og da mest på grunn av våre egne politikere fra Høyre til SV som har bygget ned selve verdiene, som faktisk skapte mye av dette landet. Jeg personlig tror det er for sent, men siden jeg tror på økumenikk veldig sterkt, så har jeg ett lite håp. Og ja selv som kristen, har jeg tro på å samarbeide med ikke-kristne, enten det er muslimer, jøder eller andre troende.....Noen ganger må man svelge noen kameler, som min mor bruker å si....Uten å gå på akkord med sin egen tro.

MVH

SAF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt