Verdidebatt

Avsporinger?

Jeg sitter igjen og leser innleggene etter en velskrevet blogg her på verdidebatt.no, og må med sorg melde at jeg ikke makter følge de mange avsporinger som visse gjengangere alltid setter i kraft.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har lest flere gode blogginnlegg her på verdidebatt.no, debatter jeg godt kunne tenke meg å delta i og følge, i alle fall en stund. Dessverre så er ikke mye forandret siden sist, hva som starter som et fornuftig innlegg om et emne ender opp i en diskusjon om noe helt annet. Det siste eksempelet som slo meg var Lars Gules, etter min mening, glimrende innlegg og bloggpost: Livssynspolitisk amatørskap.

En stund maktet jeg følge med, men nå i kveld så falt jeg helt ut av bildet og fant en debatt som jeg føler handler om noe helt annet enn hva Gule innitierte. Nå var det igjen blitt slik at et forholdsvis gjennomarbeidet innlegg i en debatt som handler om menneskeretter kontra lovgivere endte opp helt ute på viddene. Det skjer så ofte, man går på mann/kvinne og ikke på sak... Noen skal alltid være uenig, koste hva det koste vil.

Kan vi ikke bli enige om at vi forsøker i det minste å tenke oss om før vi skriver og at vi, det store flertallet av oss holder oss til sak og til hva vi selv liker å diskutere. Det kan være jeg tar feil, men det ser dessverre ut til at vi, det vil si vi som debatterer, så alt for lett havner på viddene og ikke i havna.

Fredrik

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt