Verdidebatt

Jødedommens Messias?

Hva sier egentlig jødedommen EKSPLISITT om Jesus?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Etter å ha søkt litt på Wikipedia (ja, gjør gjerne narr av det), så fant jeg disse punkter:

1. Gud er en=  Å tro på en treenighet ( eller shituf), er avgudsdyrkelse.

2. Messias er ikke guddommelig= Ingen mennesker kan være det (igjen, avgudsdyrkelse). Jødedommen ser heller ikke på Messias som en som skal frelse verden fra synd.

3. Jesus er ikke akseptert som Messias innen jødedommen= De ser på han som en av mange falske selverklærte Messias'er.

Og kall meg gjerne dum eller uvitende, men når jødedommen helt klart FORBYR dyrkelser av personer (les mennesker) og kaller det avgudsdyrkelse, hvordan kan da Jesus være den jødiske Messias?

Man kunne sikkert skrevet en hel avhandling av motsetningene mellom jødisk tro og kristen tro når det gjelder akkurat dette, men jeg er ingen ekspert, så jeg tenkte jeg ville holde det enkelt og kort.

Dette har kanskje vært diskutert her inne før, ikke vet jeg, men jeg er spent om noen kristne kan svare på disse punktene, nemlig hvordan får de Jesus til å være den jødiske Messias? Også når man tenker på at jødenes forventninger til Messias komme, skiller seg ut fra kristnes tro på Jesus? Eller at jødene ikke tror på frelse i kristen forstand?

Hvis noen finner det verdt å kommentere, så håper jeg de ikke bare viser til bibel-vers, men kan forklare hvorfor så mange millioner jøder i verden idag enda er "blind", og ikke ser at Jesus er Messias?

MVH

SAF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt