Verdidebatt

Kvinnefrigjøring/ekteskap og Guds Ord

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei, jeg gjør noen refleksjoner om det Bibelske ekteskapet, som tiltaler meg.

Kvinnefrigjøringen som startet opp for fullt på 70 tallet handler i dag ikke bare om kjønnsdiskriminering, mye negativt er kommet i kjølevannet av dette.

Hvordan kunne det skje?

like sikkert som -solen står opp i øst og går den ned i vest- er Guds Ord like klart og sant. Menneskeheten gir i dag sitt samtykke til å frigjøre seg fra Sannhet. Sannheten i Guds Ord. Hvordan vandre i Guddommelig kjærlighet ?.

Det Bibelske ekteskap er et flott bilde på Kristus sitt forhold til menigheten. Det underbygger Guds vesen og kjærlighet, satt i riktige forordninger.

Tar dere med til Efeserne 5.22-28. -22.Dere hustruer: underordne dere under deres egne menn som under Herren.23.For mannen er kvinnens hode, liksom også Kristus er menighetens hode-han som er sitt legemes frelser.24.Men liksom menigheten underordner seg under Kristus, så skal også hustruene underordne seg under sine menn i alle ting.25.Dere menn:Elsk deres hustruer, liksom også Kristus elsket menigheten og gav seg selv for den.26.for å hellige den ved å rense den ved vannbadet i ordet.27.slik at han kunne stille menigheten fram for seg i herlighet, uten flekk eller rynke eller noe slikt, men at den kunne være hellig og ulastelig.28.Slik skylder også mennene å elske sine hustruer, som sine egne legemer. Den som elsker sin hustru, elsker seg selv.

Dette er hva Bibelen beskriver som Sant fundament for et godt ekteskap. Vi ser i dette at slik mannen elsker seg selv, skal han elske sin hustru. Det handler ikke om undertrykking, men et felleskap med respekt for hverandre. Gud vil stille mannen ansvarlig for hvordan han behandler familien, viser han henne den kjærlighet og respekt hun trenger, slik at han i Sannhet kan være kvinnens hode.

Ubalanse i naturen vanskeliggjør muligheten til å finne sin likemann,

yrkeskarriere, barn og mann kan bli et misforhold mellom kvinnens preferanser kombinert med en mann å være likestilt med, frykten for å stifte familie for så og skille lag gjør at noen velger familie uten mann.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt