Verdidebatt

Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, og forførelsen har vert her en stund allerede.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Det er en mulighet for at mange kristne ikke er så veldig interessert i hva forførelsen av Guds folk egentlig går ut på.
Det er lett å tro at det ikke eksisterer noen forførelse i det hele tatt,
untatt læren til Jehovas Vitner og Mormonerne og kanskje noen små ubetydelige sekter her og der. Men sannheten er at forførelsen er svært utbredt og er midt i blant oss, hvilket den da også har vært helt siden apostlenes dager.
I det minste gir Bibelen et slikt inntrykk av situasjonen.
Og da får vi stole på at det nettopp er slik også.

Vranglære blir aldri stilt frem i sin nakne stygghet, slik at den lett kan bli avslørt.
Men den blir på en dyktig måte kledd ut i vakre klær, slik at den utvendig fremstår for den uerfarne som sannere enn sannheten selv."

1.Tim. 4:1 Men Ånden sier med klare ord at i kommende tider skal noen falle fra troen og holde seg til forførende ånder og demoners lærdommer.

Mark 13:22 For falske messiaser og falske profeter skal stå fram. Og de skal gjøre tegn og under for å føre også de utvalgte vill, om det var mulig.

2.Peter 2:1 Men det stod også fram falske profeter i folket. Slik skal det også blant dere komme falske lærere,
slike som lurer inn vranglære som fører til fortapelse. De fornekter den Herre som kjøpte dem, og fører over seg selv en brå fortapelse.

Her advarer apostelen Peter om vranglære som fører til fortapelse for dem som fører slikt inn i menigheten.
Legg merke til hva Peter sier Det skal oppstå lærere i menighetene som fornekter Jesus ved den lære de forkynner.
Det er fullt mulig å fornekte Jesus ved hjelp av lære eller handling, uten å direkte fornekte Jesus med klare ord.

For det skal komme en tid da folk ikke vil holde ut sunn og helhetlig lære,
men fordi at de har ører som klør etter det som er behagelig å høre på,
skal de samle rundt seg den ene lærer etter den andre i betydelig antall,
valgt ut for å tilfredstille deres egen smak og for å gi næring til de feiltakelser de allerede holder seg til.
Og de skal holde seg unna det å høre sannheten og begi seg inn i myter og menneskeskapte eventyr.

Dette er jesus sine ord. Han sa til disiplene sine: «Det er ikke til å unngå at forførelser kommer, men ve den som de kommer fra!2Det ville være bedre for ham å bli kastet i havet med en møllestein om halsen enn at han skulle lokke en av disse små til fall.3 Ta dere i vare!
Dersom din bror gjør en synd, så tal ham til rette, og hvis han angrer, så tilgi ham.4Ja, om han synder mot deg sju ganger på samme dag og sju ganger kommer til deg og sier: 'Jeg angrer', så skal du tilgi ham.»

Det står her at dersom man ser en bror gjør en synd tal han til rette. er det vår plikt ja. skal vi bry oss om vår bror ja. Hvorfor skal vi advare vår bror.? er ikke det fordømmende. slik mange her inne mener ? Jeg kan vel ikke gå rundt å si fra til min bror ja bror no har du syndet. husK budene vi har lært du skal ikke lyve., Jeg tror ikke Jesu mener enkelt episoder, for da hadde man gått rundt hele dagen og iretesatt, og man har også blitt irettesatt selv flere ganger. men om man ser en bror leve i synd.slik at livet hans bærer preg av dette. så er det vår plikt til å gi beskjed. slik er det om han synder mot deg også tilgivelse er befriende for begge hvis man gjør en ugjerning mot en bror.  men viktig å bry seg hvis man ser en bror leve i lunkenhe slik som verdlige gjør. lever kristen i møtene men i verdagen lever man verdslig. da er man lunken. og må omvende seg fra synden.

Det kan virke hardt og dømmende å kategorisk avvise dominerende strømninger innen kristendommen som falske eller forførende  og det er det gjerne -men vit at min dom gjelder læren og åndskreftene, ikke enkeltpersonene som er involver og deres personlige forhold til Gud. Slik verset i Åp 18 sier går jo denne advarselen til Guds folk Guds barn som sannsynligvis uvitende og uforskyldt befinner seg i farlige omgivelser. Motivasjonen er ikke å rakke ned på noen, men å redde mennesker fra Djevelens listige snare, slik at de ikke kommer i den gruppen Jesus her omtaler Mange skal si til Meg på den dag Herre, Herre, har vi ikke profetert i Ditt navn, drevet ut demoner i Ditt navn og gjort mange kraftige gjerningeri Ditt navn?  Men da skal Jeg bekjenne for dem: Jeg har aldri kjent dere. Gå bort fra Meg, dere som driver med lovløshet, lvløshet er en ting. men også andre leresettninger som troende lar seg forføre av, ofte er det inflytelserike personer man forfølger, og det finnes det mange av denne verden. som tar Guds og bruker det til sitt eget. må ikke tro at vi i lille norge slipper unna forfølelse, man tror gjerne at man ser forførlesen komme når man er et lite samfunn, det er akkurat det satan bruker i mot oss.man føler seg trygg Bibelen gir noen nøkkelvers som forklarer hvordan en skal unngå forførelse og unngå å motta "dyrets merke". I Johannes Åpenbaring 14:12 leser vi: "Her er de helliges tålmodighet. Her er de som holder fast på Guds bud og troen på Jesus." - altså det stikk motsatte av "lovløshet".

Bibelen formaner oss til å prøve alt vi hører og alt vi leser opp i mot hva Bibelen lærer oss. Desverre er det slik mange steder, at det å prøve åndene blir oppfattet som kritisk ånd. Mange lar være å gjøre dette i frykt for å bli stemplet som opprørsk.

Bibelen sier at Den Hellige Ånd er vår veileder.
Derfor går det helt fint an å be om at Guds Ånd veileder oss til å finne sannheten om både det ene og det andre. Gud kan helt sikkert bruke hva som helst av virkemidler til å vise oss hva som er sant, og hva som ikke er det.
Men jeg skulle tro at Den Hellige Ånd først og fremst bruker Bibelen til dette,siden det er en sikker metode til å utelukke at noe annet sniker seg inn.
Våre egne følelser og tanker og hva vi vil eller ikke vil tro, er ingenting å stole på.
Bibelen derimot, er det ankerfeste vi trygt kan ha tillit til.

Sitat Hjemmet

La ingen lure deg
En av Amerikas største vekkelsesforkynnere gjennom tidene,
Jonathan Edwards ba: "Herre, sett evigheten som merke for mitt øye!"
Han levde hver dag med blikket rettet mot det evige.

"Det er ingenting som lyset fra evigheten til å avsløre hva som er falskt og hva som er ekte," sa Cathrine Booth.

La ingen lure deg til å tro at livet med Gud er å få medhold i alt ditt hjerte higer etter.
Du seiler ikke til himmelen i medvind.
Tvert om. Det bærer imot for den som vil den veien. Og det blåser opp.
Da fomler vi ikke med billige løsninger og lytter til uerfarne landkrabber.
Da kan det gå riktig ille.

Vi søker ikke råd hos dem som stryker oss med hårene og gir oss medhold i vår lefling med synden.
Trofaste er vennens slag, sier Bibelen. La oss heller lide litt.
Om så må være. Og si nei til våre lyster.
Vi kan gjerne gråte litt over det vi ikke fikk her i livet,
når vi bare kan vinne himmelen! For den gråt som de gråter som tapte den, tar aldri slutt.

Noen sluttord

Har man forståelse at man kan bli forført? er man allerede blitt forført av en falsk religion. hvis religionens visdom er innpakket i løgn, kan vi skille mellom det ekte og det falske.? Jeg tror det er vanskelig å skille for det er slik at man ikke tåler den sunne lære til slutt for antkristes ånd som er i virk har tatt bolig inn i mange, og villedet de.

Dette er noen alvårs ord og ta med seg som Jesu sier

På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.
23 Da var det en som spurte: «Herre, er det få som blir frelst?» Han sa til dem:24 «Kjemp for å komme inn gjennom den trange døren! For jeg sier dere: Mange skal forsøke å komme inn, men ikke klare det.25 Når husherren først har reist seg og lukket døren og dere blir stående utenfor og banker på og sier: 'Herre, lukk opp for oss', da skal han svare: 'Jeg vet ikke hvor dere er fra.'26 Da vil dere si: 'Vi har jo spist og drukket sammen med deg, og du har undervist på gatene våre.'27 Men han skal svare: 'Jeg vet ikke hvor dere er fra. Bort fra meg, alle dere som gjør urett!'28 Der skal dere gråte og skjære tenner når dere ser Abraham og Isak og Jakob og alle profetene i Guds rike mens dere selv blir kastet utenfor.29 Fra øst og vest og fra nord og sør skal mennesker komme og sitte til bords i Guds rike.30 Da skal noen som er de siste, bli de første, og noen som er de første, bli de siste.»

En mann som spurte Jesus er det få som blir frelst. Hvorfor spør denne mannen om dette. vi får ikke vite hvem det er som spør. men sikkert en av Jesus sine tilhengere. og han har sikkert fulgt Jesus en stund men han har sikkert sett at Jesus møter mye motstand selv om han har sett tegn og under Jesus gjøre. Legg merke til hva Jesus svarer  kjemp for å komme inn for mange skal forsøke men ikke klare det. hva  er det som er så vanskelig å komme inn  igjennom den trange døren.,  er det ikke nok å vere frelst. nei man må faktisk jobbe hele veien. man kan ikke leve som lunken. man kan ikke tilpasse bibelen slik man selv vil . Det er faktisk mange hinder på Veien,  og det er alltid viktig å vere forbredt slik de kloke jomfruene var de hadde med seg ekstra olje på veien, for mange kan dette bli tungt, men så lenge Jesus kan få lyse i hjertet vårt. og vi kan leve i Hans nærhet hver dag. ikke bare på søndager. så bevarer Han oss fra alt ondt,for vi er høyt elsket, og derfor kommer Jesus med slike advarsler, Han er redd at vi skal bli sløve og miste fokuset på Ham som er veien sannheten og livet.

Er du redd for framtiden er du redd for å bli forført.? Er du sikker på at du ikke har blitt forført. ? hvordan kan vi sjekke det ?  Heller er vi blitt litt sløve i forhold til det verdlige og det matrialistiske?  jeg må stadig vær på vakt over minegen tro og frelse. slik at jeg er våken. ikke at jeg frykter heller bekymrer meg, men at jeg faller inn i en rutine mesig tro som gjør meg søvnige .

Husk det er Jesus som advarer mest om endetiden, og om fortapelsen.

HAN VI VI SKAL VÆRE VÅKNE FOR MAN KAN FORT SOVNE .

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt