Verdidebatt

Jeg savner et tøffere Vårt Land

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er flere ting jeg liker godt med Vårt Land, som er en av mine yndlingsaviser uten tvil. I motsetning til en del andre kristelige aviser, så er det faktisk en avis som når ut til alle type kristne mennesker fordi den ikke har en religionspolitisk (les:kristenistisk) profil.

Det er nettopp med et slikt utgangspunkt at avisen faktisk med troverdighet kunne kritisert den voksende islamismen vi ser i Europa. Jeg snakker her om den ideologiske - ikke den millitante - formen. Men av en eller annen pussig grunn makter ikke avisen, som de fleste aviser i Norge, å ta trusselen på alvor.

Dere i Vårt Land bestemte dere for å ikke publisere faksimiliene av Muhammed-karikaturene, og dette er et godt eksempel på at dere ikke forstår verdikampen. Hvor mange av dere har lest boken "Islamister og naivister" der det er mange eksempler og undersøkelser på en radikalisering av unge muslimske generasjoner i Europa? Hvor mange av dere har lest "Islamisten" av Ed Husain? En bok som viser skrekkeksempelet på hva som skjer når tendensen i Europa har gått langt nok.

Hvem av dere har fått med dere at i flere europeiske land har muslimer fått oppfylt særkrav som hadde satt kaffen i halsen på feminister om det var kristne som foreslo dem? Kjønnsdelt svømmeundervisning, fritak fra religionsfag der man lærer om andre religioner enn sin egen, muslimer som sender sine barn til koranskoler for å sende dem tilbake til sitt nye vertsland når barna ikke lenger deler det gitte landets verdier. Adskillige tvangsekteskap og ekteskap for å få flere i familen til det nye vertslandet. Og så videre. Dere har jo selv tatt opp at islam vil dominere europa i fremtiden, men jeg skulle gjerne ønske at dere gravde dypere.

Såvidt jeg vet har det nesten aldri i Vårt Land vært ett innlegg der man har anbefalt restriktive integreringsforslag her eller applaudert dem i andre land. Hvorfor kan dere ikke kritisere at de største moskéene i Norge støtter islamister i andre land,og får statstøtte? Slike moskéer burde ikke få en krone. Man kan godt snakke om religionsfrihetens kår, men poenget her er at man ikke skal verne ideologifriheten når ideologien er totalitær.

Per i dag er Islam faktisk en ideologi for mange muslimer, ikke bare en religion. Og det går feile veien.Skal Vårt Land være en av de som tar det på alvor?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt