Verdidebatt

Intolerant biskop, abortmotstander og bygdetullingg

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

hørte her om dagen intervjuer med Ludvig Nessa og Atle Sommerfeldt på Nrk Østfold Radio. Fint av radioen å la oss få høre begges versjon. Jeg syns Ludvig Nessa overdriver, men jeg syns ikke Sommerfeldt er noe bedre, og er helt enig i Nessa sin kommentar om at de som kritiserer han ikke kommer med særlig saklige argument.

Jeg erindrer at Atle sa noe om at Nessa sine uttalelser var i grenseland for det som kan tåles i ytringsfrihetas navn, men at vi må tåle sånt fra "bygdetullinger" av og til.

Og da lurer jeg på hvem som tøyer ytringsfriheta mest av Atle og Ludvig.

Jeg var en gang på noe som het Changemakerkurs, i regi av Changemaker, KN sin ungdomsbevegelse. Der lærte vi bl.a. om hersketeknikker som vi mennesker kan komme i skade for å bruke mot hverandre. Det biskopen her driver med må vel utvilsomt kalles latterliggjøring, der han tar mannen og ikke snakker om saken. Aner meg at Atle har irritert seg over Nessa før og er fornøyd med å få kritisere han offentlig.

Men hva med uttrykket bygdetulling? Hva har bispen imot bygdefolk? Ifølge gulesider har Ludvig Nessa adresse sentralt i Fredrikstad. Hvorfor ikke bydust, same eller svenske? Aner meg at jeg har vært borti Atle før og endelig får kritisere han offentlig....

Når det gjelder usakligheter av landbrukspolitisk karakter, har nemlig KN lenge vært i frammerste rekke. Og når en hører bispen bruke hedersbetegnelsen "bygdetulling" som et skjellsord, kan en jo lure på om det er mer enn politiske grunner til KN sine tanker om norsk landbruk. Kanskje det har med Atles holdninger til bygdefolk å gjøre? Merk at Borg bispedømme har mange bygder...

Jeg er nok sannsynligvis omtrent like uenig med både Atle og Ludvig. Men sjøl om jeg kan synes at Ludvig bruker lite hensiktsmessige metoder, kan en jo òg spørre seg hva Atle og andre av Nessa sine kritikere har prøvd å gjøre i f.eks. abortsaken. De er jo mer opptatt av å kritisere en som kritiserer abort enn å kritisere dem som bidrar til abort. Har abort blitt en kristen dyd?

det en uansett kan trøste seg med er at folk i alle posisjoner feiler og trenger daglig brød og tilgivelse. Da er det kanskje håp for flere(prøver å late som jeg er ydmjuk, men føler ikke jeg får det til helt....)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt