Levi Fragell

102

Tar det aldri slutt?

Fortsatt åpne dører for den spekulative karismatikken. Lutherske kristne og IMI-kirken må stilles til ansvar.

Publisert: 25. mai 2012

Tar det aldri slutt?

Har fornuftige og reflekterte kristne (som Vårt lands medarbeidere) pluss en ateistisk aktivist (jeg selv) i løpet av de siste par år oppnådd at den mest spekulative karismatikken har fått mindre rom og anerkjennelse i Norge? Mye kan tyde på det. (Se Jarle Kallestads kommentar om Oase i VL 25.5.) Men jeg føler meg ikke trygg. Når Normisjons store og aktive IMI-kirke i Stavanger nå igjen arrangerer møter med John Arnott og Mark Stibbe, 8. – til 10. juni, blir jeg igjen alvorlig bekymret på vegne av både nåværende og fremtidige ofre for denne religionsutøvelsen.

La meg gjenta: John Arnott er grunnlegger av den såkalte Torontobevegelsen fra Canada, som har vært og er kjennetegnet av ekstreme religiøse aktiviteter, som hopping, dansing, brøling og ukontrollert latter under gudstjenesten. En rekke delegasjoner fra flere norske trossamfunn har besøkt Toronto og kommet oppglødd tilbake. Dette gjelder også forkynnere i Statskirken. Den skammelige praksis er slett ikke fjern historie. John Arnott besøkte Oslo i november 2009. Da han bad for de søkende , ble de ”liggende som livløse, andre sjanglet rundt etter forbønnen,” skrev den kristne dagsavisen Dagen. Pastoren for den nystiftede Catch the Fire-menigheten, Jostein Hågan, forteller at han fikk sitt liv forvandlet under møtene og begynte å be for syke: ”Folk med ulik lengde på beina opplever at beinet gror ut når jeg ber for dem,” forteller han til avisen. Pastor Hågan har studert på Menighetsfakultetet, hvor nå stadig flere karismatiske prester og predikanter får sin utdannelse, sågar sine doktorgrader. Om en økende faglig innsikt i teologien vil bidra til sunnere forhold i det ekumeniske kirkeliv som nå har blomstret opp, gjenstår fremdeles å se. Det som nå skjer i ett av norsk bedehuskulturs fremste sentra får meg til å tvile på fremskrittet. Den lutherske Oase-bevegelsen har det etter min mening fortsatt my å bevise – og motbevise. Denne organisasjonen har gitt legitimitet til en kristenkultur som enkelte pinseledere advarte mot allerede i 1930-årene: ”Hvem kjenner ikke til de ubeherskede møter, der hyl og andre umenneskelige lyder har skåret gjennom luften lange, lange veier,” skrev redaktør Egil Strand, og fortsatte: ”Hvem kjenner ikke til den utøilede skikk å ligge på gulvet og sparke – rive i benker og stoler? Kan man undres over at verden sier de er sinnsvake.” Det er dr. theol. Terje Hegertun som gjengir disse advarsler i sin doktoravhandling om dette miljøet (2009). Men fortsatt ”sjangles” det altså, mens andre ligger som ”livløse” på kirkegulv i Norge.

Mark Stibbes rolle som brohode for bl.a. Torontovekkelsen i Storbritannia gir heller ikke noe beroligende signal. Hans kirke omtales på denne måten på Internett av en pastorkolleg, James Jacob Prasch:

”Is St. Andrews Merely A Spiritually And Doctrinally Deranged Church Or A Lunatic Asylum With A Cross On The Roof?”

Pastoren skriver videre: “This sick charismania of Mark Stibbe has no relation to any biblical practice of charismata or charismatic gifts, but on the contrary such Christ-less chaos is the sick and twisted lunacy my fellow charismatics & Pentecostals are commanded to avoid in 1 Corinthians 14.”

Så - hva nå Normisjon og øvrige ansvarlige?

Kommentar #51

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Lund

Publisert rundt 9 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Lande har helt rett, det tar aldri slutt, det spiller ingen rolle om du ikke liker karismatisk vekkelseskristendom

 

Nå var du du særdeles tungnem.  Det var ikke karismatikken jeg uttalte meg om, men Landes utidige språkbruk.  Å være frelst, innbyr ikke til sjikane og skitne argumenter mot andre mennesker uansett hva de mener.

Paulus advarer et sted mot at nyfrelste må få for stor innflytelse i menigheten til å begynne med, da de ofte har lett for å bli "oppblåste" som han uttrykker det.

Når det gjelder karismatikken til Lande og en håndfull andre her, tyder det på en slags varig og fastlåst oppblåsthet.  Merkelig at så få av dere har lært noe om at hodet også kan brukes, enda Gud faktisk har plassert det øverst på kroppen. 

 

Kommentar #52

Mette Solveig Müller

57 innlegg  4939 kommentarer

?

Publisert rundt 9 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.

Jeg blir fortvilet over at jeg engang gav min ungdom til karismatisk kristendom, og samvittigheten smerter ved at jeg kan ha bragt mennesker til et slikt livssyn og en slik praksis

Er du sikker på at du ville ha vært den samme i dag UTEN denne erfaringen?

"Menneskeåndens utvikling" tar veldig mange tilsynelatende omveier?

mvh  mette

Kommentar #53

Rune Staven

402 innlegg  12111 kommentarer

Hei. Mangnus du mener vil hjertet? Det er det vi må bruke:-) Den Hellige Ånd noe i hjertet vet du:-)

Publisert rundt 9 år siden
Kommentar #54

Are Karlsen

10 innlegg  4205 kommentarer

De forargede

Publisert rundt 9 år siden
Sigmund Voll Ådnøy. Gå til den siterte teksten.

Jeg undrer meg over at den irriterende annonsen som pleide å være til høyre her - en annonse fra nettopp OASE og for årets Sommer-OASE - nå er borte. Den har vært der i mange uker (måneder?) nå, og det var rett før jeg klaget til Vårt Land på den. Sier ikke at alt var negativt ved alt og alle på bildet dens, men det var f.eks. kraftig provoserende å stadig måtte se gliset til Che Ahn og Leif Hetland. Det er tragisk når slike ledere som disse to blir framstilt som omsorgsfulle, hjelpende mennesker. Det er jo fort det mange kan tenke når de ser en annonse for et kristent sommerstevne. Jeg tenkte omtrent det som du har satt som tittel på innlegget ditt -

Jeg synes du legger mer følelser og karakteristikker i dette enn argumenter. Hva går din kritikk av Chen og Hetland rent konkret ut på?

Med tanke på den videoen som det linkes til: Tilsvarende kan må fra tid til annen se live på Visjon Norge. Tror du at den er egnet til å skape bekymring i OASE?

Er det påfallende at "de forargede" i dag en gang tilhørte lederskapet eller aspirerte til lederskap i karismatiske sammenhenger?

Kommentar #55

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Lund igjen

Publisert rundt 9 år siden

Hei. Mangnus du mener vil hjertet? Det er det vi må bruke:-) Den Hellige Ånd noe i hjertet vet du:-)

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ja- vel, og takk for belæringen, dette visste jeg ikke.  La meg nå si det slik da:  Hadde bare nå hjertet vert med, så hadde jeg ikke løftet mitt åsyn og åpnet min munn.  Men maken til ufyselig kommentering og respektløs språkbruk som den "kristne" debattanten Lande presterer gjør meg både lei og motløs.  "Derfor spotter hedningene" står det et eller annet sted.  Dette er desverre en lei tendens i karismatikkens forutsigbare landskap også: " Vi er herlig frelst, og fått de åpenbaringersom  duger, så kom ikke her og fortell oss noe"

Dere er en hel gjeng her, men Lande stiller i en særklasse. Han er jo selverklært profet, og har svære åpenbaringer og drømmer.  Jeg tar han nok ikke helt alvorlig, og jeg vet ikke helt om han er karismatiker i vanlig forstand  heller.  Men er han en av dere kunne du kanskje ta han litt i skole.  Du som har "Hjartet på rette staden" 

PS. Jeg heter ikke Mangnus,  og Levi heter Levi, med stor forbokstav o.s.v.  Meg gjør det ikke noe, men det er vel slik det blir, også med rettskrivningen når hodet ikke skal være med.

Hils også vår store feilskrivningsekspert og superkarismatiker  Rudi med disse ord.  (-:)

Kommentar #56

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Kjell Bjørn Veland. Gå til den siterte teksten.

Jeg tro vi kan trykt bruke utrykket falsk vekkelse, slik vi bruker falske kristne og falske forkynnere og de falske profetene.

Hva mener du med ordet ”religifjøs” er det en skrivefeil eller?

Religifjøs er ikke en skrivefeil, men et utrykk på fjøseri blant kristne som mener seg ha rette tro i alt og et. jeg er ikke med på utrykket falsk vekkelse dessværre deler ikke den læren. Vekkelse har ikke et rutine preget atferd, slik var det aldri på Jesu sin tid. Jesus gjorde litt av vært han. Men vil ikke diskutere dette med deg. Jeg tenkte i all hovedsak på rune da jeg skrev religifjøs da.

Kommentar #57

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Men vil helelr ikke diskutere med rune som dømmer alle og en hver. Og etter på nekter han. Løgn farer han da med atpåtil.

Kommentar #58

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Benny Hinn er ikke ufeilbar, ikke dere heller, ingen. Og Gud kan alikevell bruke en mektig.

David i bibelen levde et horeliv med sine mange koner. Alikevell kom han inn i himmelen, så kommer vell Benny inn i himmelen. Men takk for meg her!!

Kommentar #59

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Jeg har vært på flere møter med Benny Hinn ,, vell det er svært mange år siden over tyve da. Dengang var det veldig bra møter med han i alllefall. og feil har han som alle oss andre. Jeg må ikke ha maten kverna , og kan ta til med det som blir rett, resten tar en ikke med.

Å drive her å spenne Benny i ræva som rune gjør......vell mange har blitt frelt på hans møter mange har blitt helbredet....hva syter dere for. Er det gernt. Tåler dere ikke vekkesle og helbredelse! Vist er ting feil også med Benny men det er det da med alle andre også.

Men tenker på alt det gode som skjer med Benny jeg da, og fokusere ikke på svartmaling av han bare slik rune gjør.

Kommentar #60

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

du har vært i himmelen

Publisert rundt 9 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.

David i bibelen levde et horeliv med sine mange koner. Alikevell kom han inn i himmelen, så kommer vell Benny inn i himmelen.

og sett david der?

Kommentar #61

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Falske profeter finnes, men ikke falsk vekkelse, tror et menneske på at Jesus er Guds sønn og vår frelser så er det frelst.

Kommentar #62

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Alle som er freslt i dag, vet hvor de kommer når de dør. Derfor skriver man ofte i dødsannonser at de reiste hjem til Jesus. En som er frelst er i fullvisshet om hvor en er på vei. De har ingen dom som venter på dem angående hvor de havner. Den slipper dem. De går rett hjem. Og de vet det. Jeg vet hvor min mann og jeg drar når vi dør. Sånnt vet man det er i frlses visheten. Trenger du vite mere om frelsen ta kontakt med en troende på tomannshånd da får du nok utfyllende godt svar. Istedenfor å kvervulere her inne. Nei jeg har ikke vært i himmelen. man trenger ikke være der for å vite hvor en drar. Kjører du bil i blinde så værsågod. Jeg vet i allefall hvor jeg går!!! ha en fin aften.

Kommentar #63

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

David var en stor Guds mann og var Guds yndling atpåtil og levde et horeliv. Mere du vil kvervulere over???

Kommentar #64

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

David var en stor Guds mann og var Guds yndling atpåtil og levde et horeliv. Mere du vil kvervulere over???

Kommentar #65

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Ønsker du å lære mere om alle Guds løfter og alt det gode han har til de troende så må du bare ta kontakt med en troedned. Antar du er søkende siden du elsker å kvervulere med kristne, de har jeg støtt på tusenvis av ganger i mitt liv.

Kommentar #66

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

du vet ingen ting

Publisert rundt 9 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.

David var en stor Guds mann og var Guds yndling atpåtil og levde et horeliv. Mere du vil kvervulere over???

om hva han gjorde da han døde,eller om han ble frelst.du var ikke der.med mindre du er gud.jeg tviler

Kommentar #67

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Menneskene faller pga. av salvelsen

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Det vi ser, er at Che Ahn legger hendene på hodet til en rekke personer og får dem til å falle i gulvet i noe som ligner koma.

Menneskene faller pga av salvelsen. Når salvelsen faller - så fyller Herren opp ånden til den troende – det Herren da gjør hos den troende er mellom Herren og den troende. Under salvelsen så kan det skje mye – noen får dype sår i sitt hjerte helbredet – noen får fysiske helbredelse – noe blir satt fri fra ting – andre får åpenbaringer om ting på gulver – de får visjoner. Noen får kallet som de har fått fra Gud åpenbart. Noen får lagt av seg bitterhet og utilgivelsen som de har i seg.

Hva Gud gjør med hver enkelt som ligger under Hans salvelse har ikke Pastoren eller andre noe med å gjøre. De skal heller ikke spørre og grave rundt dette. Når en person har blitt helbredet fra sykdom og andre ting – så se på ansiktene til de som har blir satt fri – eller helbredet. Se det verket som skjer i de menneskene. Se den kjærligheten de viser, se gleden.

Så til forklaringen hva dette er – hva bibelen sier om dette.

Full i Ånd.

Ordet full menenes at det ikke går er mulig å fylle mer på - for eksempel i en kopp da flyter det over. Når du da tømmer denne koppen – da må innholde gå forlate koppen – det er logisk.

Så hva tror en det menes med å være full i ånd. Bibelen sier at du kan motta DHÅ og at den ikke vil forlate deg – så hvorfor sier disiplene at de var FULL av ånd (Enten så har du den ikke eller så har du den ikke) Og de sier de er fulle av kraft, hva betyr det å være full i ånd og full av kraft?

Full i ånd og kraft menes at de var fylt opp av salvelsen i ånden – som ga dem kraft til å være vitne.

Dette er Guds kraft som virker gjennom mennesker som tror. Når ordet sier Mar_9:50  Salt er en god ting; men når saltet mister sin kraft, hvad vil I da salte det med? Ha salt i eder selv, og hold fred med hverandre!

Saltet er brukt for å vise og forklare Guds kraft - saltet avgir smak (kraft) jo mer salt (mer salvelse) desto sterkere smak (kraft). Så det å være fylt i ånden sin - altså ha kraft er det som kalles salvelse.

Når du har salvelse i deg – da skjer det som ordet sier – det blir fred i deg. For vist den troende ikke har kraft/salvelse eller er fylt i ånden – da mister den som troende kappen sin, den som omslutter deg og beskytter deg, den som holder fienden unna deg. Ikke bare mister den troende noe – da mister også Kirken sin autoritet.

Mister den troende/de troende denne kraften/salvelsen – det å være fylt i ånden – da mister den troende Guds nærvær. (fienden gjør alt for at du ikke skal være i Guds nærvær) – når den troende velger å forlate Gud. (dvs. utvannes Guds ord – velge å gå på kompromiss med Guds ord – velger å synde). Da mister også samfunnet ”kraften i saltet” som holder den onde på avstand.

Når en punkterer denne kraften/salvelsen som er i seg med synd – da mister din ånd kraften/salvelse. Vi forstår nå lignelsen om de fem vise og de fem u-vise kvinnene som ikke hadde olje på kanna. (oljen symboliserer kraft, salvelse – fylden i DHÅ)

Denne kraften/ salvelsen renser deg hver dag – den gjør det slik at du kan vandre i ånden. Det er kraft/salvelse i Guds ord – når du leser og mediter på Guds ord – da aktiver du denne salvelsen. Fordi de som snakker i ande tunger (snakker om den personlige bønne verktøyet) “kobler seg til” denne kilden når de snakker i andre tunger - kraften som renser deg. Han viser deg hva som menes med skriftene – skriftene blir virkelig for deg

Så Torbjørn – denne kraften / salvelsen den får mennesker til å gå i gulvet – det var det som hendte på øvre sal når DHÅ falt – folk kom til øvre sal fordi det var så my støy der – de spottet og sa til dem – dere er fulle - men Peter reiste seg opp og sa, vi er ikke fulle slik som dere tror. Peter og de andre var full i ånden de var fylt av kraft/salvelse, for de som ikke forstår dette- så tror de at der er fulle – og det er de også – men de er fulle i ånden. (den nye vinen) Denne kraften / salvelsen får deg til å le, den får deg til å gråte – den får denne verden til å se på de troende som gale.

Jeg legger ved noen vers – vedr. det jeg har skrevet.

Full av den Hellige Ånd

Act_7:55  Men han var full av den Hellige Ånd og skuet ufravendt op mot himmelen, og han så Guds herlighet, og Jesus stå ved Guds høire hånd,’

Act_11:24  for han var en god mann og full av den Hellige Ånd og tro.Og en stor skare blev vunnet for Herren.

Luk_4:1  Men Jesus vendte tilbake fra Jordan, full av den Hellige Ånd, og han blev av Ånden ført om i ørkenen

Men Stefanus var full av nåde og kraft, og gjorde undergjerninger og store tegn blandt folket.

 

Åndens kraft

Mar_9:50  Salt er en god ting; men når saltet mister sin kraft, hvad vil I da salte det med? Ha salt i eder selv, og hold fred med hverandre!

Luk_4:14  Og Jesus vendte i Åndens kraft tilbake til Galilea, og rykte om ham kom ut over hele landet deromkring.

Luk_5:17  Og det skjedde en av dagene mens han lærte, og der satt fariseere og lovlærere som var kommet fra hver by i Galilea og Judea og fra Jerusalem, og Herrens kraft var hos ham til å helbrede:

Luk_6:19  Og alt folket søkte å få røre ved ham; for en kraft gikk ut fra ham og helbredet alle.

Luk_8:46  Men Jesus sa: Det var nogen som rørte ved mig; for jeg kjente at en kraft gikk ut fra mig.

Luk_24:49  Og jeg sender over eder det som min Fader har lovt; men I skal bli i byen inntil I blir iklædd kraft fra det høie.

Act_1:8  men I skal få kraft idet den Hellige Ånd kommer over eder, og I skal være mine vidner både i Jerusalem og i hele Judea og Samaria og like til jordens ende.

Kommentar #68

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

"Salvelsen"?

Publisert rundt 9 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.

Menneskene faller pga av salvelsen.

Jeg skjønner jo at du har gått i skole hos disse amerikanske mirakelfantastene.  Denne "salvelsen" du snakker om, som angivelig skal være årsaken til at folk går i gulvet, er selvsagt ikke noe annet enn en eller annen form for (hypnotisk?) suggesjon.  En gud som stadig finner det for godt å slenge folk i parketten, eller får dem til å framstå som lallende idioter, må dessuten være temmelig "skrudd" (eller ha en makaber form for humor).

Kommentar #69

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
robert ommundsen. Gå til den siterte teksten.

hva han gjorde da han døde

http://www.bibel.no/Hovedmeny/Nettbibelen.aspx?submit=Vis&parse=david+herre&type=and&book2=2&searchtrans=

Jesus sier at Han hadde Gud som herre. Bibelen sier at den som har Gud som sin herre blir frelst.

Ellers er David den kongen bibelen setter høyest.

Kommentar #70

robert ommundsen

80 innlegg  4866 kommentarer

men du VET ikke

Publisert rundt 9 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.

Jesus sier at Han hadde Gud som herre. Bibelen sier at den som har Gud som sin herre blir frelst.

Ellers er David den kongen bibelen setter høyes

med mindre du er gud.og det å si imot meninger,på en debattside er kverulering?underlig ide

Kommentar #71

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Jeg skjønner jo at du har gått i skole hos disse amerikanske mirakelfantastene.

Jeg beklager at du ser slikt på det.

Det jeg fortalte vdr. salvelsen er åpenbart i tabernaklet som Moses lagde for Gud. Der er det med salvelse bekrevet i detalj. Dette kan jeg vise fra DGT at er virkelig. Det er derfor det er en rød tråd i bibelen. 

Det er ikke uten grunn at ordet sier:

Jas 3:13  Hvem er vis og forstandig blandt eder? Han vise ved god ferd sine gjerninger i visdoms saktmodighet! 

Jas 3:14  Men har I besk avind og trettesyke i eders hjerter, da ros eder ikke mot sannheten og lyv ikke mot den! 

Jas 3:15  Denne visdom kommer ikke ovenfra, men er jordisk, sanselig, djevelsk; 

Jas 3:16  for hvor der er avind og trettesyke, der er urede og alt det som ondt er.

1Co_2:13  det som vi også taler om, ikke med ord som menneskelig visdom lærer, men med ord som Ånden lærer, idet vi tolker åndelige ting med åndelige ord

1Co_1:20  Hvor er en vismann, hvor er en skriftlærd, hvor er en gransker i denne verden? har ikke Gud gjort verdens visdom til dårskap? 

1Co_1:21  For eftersom verden ikke ved sin visdom kjente Gud i Guds visdom, var det Guds vilje ved forkynnelsens dårskap å frelse dem som tror, 

1Co_2:5  forat eders tro ikke skulde være grunnet på menneskers visdom, men på Guds kraft. 

Kommentar #72

Rudi Wara

92 innlegg  3720 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

En gud som stadig finner det for godt å slenge folk i parketten, eller får dem til å framstå som lallende idioter, må dessuten være temmelig "skrudd" (eller ha en makaber form for humor).

Vel det finnes i dag ca 800 millioner mennesker som snakker i andre tunger - vel jeg er da i god selskap.

Kommentar #73

Magnus Leirgulen

66 innlegg  3964 kommentarer

Turid

Publisert rundt 9 år siden
Turid Talita Manjana Holta. Gå til den siterte teksten.

David var en stor Guds mann og var Guds yndling atpåtil og levde et horeliv. Mere du vil kvervulere over???

 

Turid !   Dette var umusikalsk i beste fall.  Du får det til å se ut som Gud godtok Davids synd uten videre, og lot han leve med det, uten å stille han til ansvar.

Når du går inn på teologiske tema bør du sørge for å ikke bli misforstått. 

Så lurer jeg på om du har et umettelig markeringsbehov siden du har bilde av deg for hver setning du poster her.  Vi ser deg, og har lagt merke til deg Turid Talita Manjana Holta  (-:)

Kommentar #74

André Andersen

0 innlegg  2 kommentarer

Gjeesp!

Publisert rundt 9 år siden

Like kjedelig hver gang å høre Levi Fragell komme med gammelt oppgulp om saker og ting på kristenfronten han, selvsagt, er uenig i og bekymret for. DERIMOT ville det vært interessant å lese innlegg der han tar tak i kristne, og andre troende, som er blitt mobbet og plaget i skoletiden nettopp fordi de er troende. NÅR kommer det en slik artikkel Levi? En riktig god pinse ønskes deg!!

Kommentar #75

Rudi Smidsrød

0 innlegg  5 kommentarer

God ide..

Publisert rundt 9 år siden
André Andersen. Gå til den siterte teksten.

DERIMOT ville det vært interessant å lese innlegg der han tar tak i kristne, og andre troende, som er blitt mobbet og plaget i skoletiden nettopp fordi de er troende. NÅR kommer det en slik artikkel Levi? En riktig god pinse ønskes deg!!

Godt skrevet Andre, har ikke lest så voldsomt mye av hva Levi Fragell skriver sånn ellers, men dette var en god ide..

Kommentar #76

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.

Så lurer jeg på om du har et umettelig markeringsbehov siden du har bilde av deg for hver setning du poster her.

Dessværre for deg så har jeg ikke et ummettlig markeringsbehov. Du skulle altså ha meg til å fjerne bilde av meg i annen vær posting. Tror du jeg gidder den jobben, tåler du ikke å se meg såtrenger du faktisk ikke det, du kan ta bind for øyan dine. Kan ikke se at du fjerener bildet av deg for annen vær posting men du er vell som andre krever av andre uten å kreve av seg selv.

SER DEG OGSÅ MAGNUS LEIRGULEN HIHIHIHI

Kommentar #77

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Magnus Leirgulen. Gå til den siterte teksten.

Du får det til å se ut som Gud godtok Davids synd uten videre, og lot han leve med det, uten å stille han til ansvar.

Du kan jo bevise det motsatte.

David hadde en masse medhustruer.

I Bibelen ble ikke dette korrigert.

Dette er ikke en undskyldning for oss for å synde, men viser vel Guds utrolige tålmodighet med menneskelig uforstand.

Kommentar #78

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Jeg vil bare si tusen takk til deg, Levi Fragell, for at du tar opp dette.. Det kan ikke advares mot for mange ganger. For meg har det gått fire år siden jeg brøt opp med dette miljøet i IMI-kirken/denne typen forkynnelse gjennom litteratur, møter i ulike menigheter m.m. Og enda kan jeg ta meg selv i å "bli fanget i karismatisk tankegang", noe som fort preger mine statuser på Facebook osv. Jeg merker hvor stresset jeg blir psykisk, hvordan jeg kaver med dette "lykkelige kristenlivet". Heldigvis blir disse episodene kortere med årene, og jeg henter meg raskere inn igjen. Hjernen trenger tid for å skape nye mønstre og tankemåter.

Jeg ser ikke noen som helst tilknytning til den Gud jeg tror på, i denne karismatiske måten å praktisere sin åndelighet på. Mye minner om New Age. De har laget et evangelie langt utenfor bibelens grenser. Falske profeter ville Paulus sagt. På fruktene skal dere kjenne dem.. Og fruktene fra Toronto-bevegelsen har vi sett mange eksempler på. God frukt kan det neppe kalles. Folk som prøver så hardt å få denne illusjonen til å være virkelig, at de mister kontakt med sitt sanne jeg.

I kjølvannet av å miste seg selv, følger mange tårer, vonde følelser, og så altfor lett et brudd med den Gud du satte din lit til, -den Gud som ikke levde opp til glansbildet du fikk servert. En Gud som skuffer. Heldigvis klarte jeg å komme gjennom denne prosessen med vissheten om at det var mitt bilde av Gud som var feil, og ikke Gud selv. Det er ingen selvfølge, og jeg frykter konsekvensene for alle de tusen som blir dradd inn i dette miljøet. 

Kommentar #79

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

Nå kommer det sikkert ikke som noen overreaskelse på noen at du, Silje Pettersen Holand, mener det. Mitt inntrykk av deg her inne er at du er imot alt og alle som smaker av levende kristendom. Siden mange blir frelst, helbredet, åndsdøpt osv, på denne type møter, mens du bare kritiserer, så kan det muligens hende at det er deg det er noe i veien med?

Kommentar #80

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Gult kort!

Publisert rundt 9 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Nå kommer det sikkert ikke som noen overreaskelse på noen at du, Silje Pettersen Holand, mener det. Mitt inntrykk av deg her inne er at du er imot alt og alle som smaker av levende kristendom. Siden mange blir frelst, helbredet, åndsdøpt osv, på denne type møter, mens du bare kritiserer, så kan det muligens hende at det er deg det er noe i veien med?

Setter du deg til dommer over Silje Pettersen Holands erfaringer?  Jeg har fulgt hennes innlegg og kommentarer i flere tråder og har et sterkt inntrykk av at hun er en oppriktig troende - som har pådratt seg en del "skrubbsår" i møte med det du kaller "levende kristendom" (dvs. Toronto-varianten med "tilliggende herligheter").  Med hvilken rett insinuerer du at det er henne det "er noe i veien med"?  Gult kort til deg, Lund!

Kommentar #81

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Setter du deg til dommer over Silje Pettersen Holands erfaringer?

Kommer ikke som noen overraskelse at du mener det, Oddbjørn Johannesen. Siden du er av samme ulla som Fragell. Pussig at kristne som følger Jesus liksom skal bli skadet av det. Det henger liksom ikke på greip. Guds ord står over menneskelig erfaringer, Johannesen. Det er ikke noe feil med bibelen eller de mennesker som Gud bruker til å formidle hans ord og kraft. Derimot har jeg selv opplevd mange ganger at noen mottakere har slitt med å gripe dette. En annen ting, oddbjørn, jeg tviler på at du som en ikke-troende har så mye innsikt i hva dette dreier seg om. Du er jo selv en frafallen å bruker akkuratt som Fragell enhver anledning til å rakke ned på levende kristendom.

Kommentar #82

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

En annen ting, oddbjørn, jeg tviler på at du som en ikke-troende har så mye innsikt i hva dette dreier seg om. Du er jo selv en frafallen å bruker akkuratt som Fragell enhver anledning til å rakke ned på levende kristendom.

Hold meg utenfor akkurat i denne sammenheng!  Jeg reagerte på dine mildt sagt ukristelige beskyldninger mot Silje Pettersen Holand.  Du antydet at det måtte være henne det var noe galt med, ikke budskapet og formidlingen av det.  Jeg synes det er ganske grovt!

Kommentar #83

Hildegunn Tangeraas Doelitzsch

12 innlegg  788 kommentarer

Gunnar

Publisert rundt 9 år siden

Det var ikke noe særlig pent det du skrev til Silje! 
Jeg er for trøtt til å skrive mer nå. Skal skrive hva jeg mener senere. Ville bare si dette. Håper du tar den siste setningen din tilbake. 

Kommentar #84

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.

Det var ikke noe særlig pent det du skrev til Silje!

Ok, gå å legg deg da, kanskje du er klarere i morgen.

Kommentar #85

Rudi Smidsrød

0 innlegg  5 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Rudi Wara. Gå til den siterte teksten.

denne kraften / salvelsen den får mennesker til å gå i gulvet – det var det som hendte på øvre sal når DHÅ falt – folk kom til øvre sal fordi det var så my støy der – de spottet og sa til dem – dere er fulle - men Peter reiste seg opp og sa, vi er ikke fulle slik som dere tror. Peter og de andre var full i ånden de var fylt av kraft/salvelse, for de som ikke forstår dette- så tror de at der er fulle – og det er de også – men de er fulle i ånden. (den nye vinen) Denne kraften / salvelsen får deg til å le, den får deg til å gråte – den får denne verden til å se på de troende som gale.

Hei min navne bror Rudi Wara :)

Flott navn du har forresten :)

Jeg synes dette du skriver her har noen små unøyaktigheter i seg, så jeg har lyst til å omformulere litt, eller å legge ved det som VIRKELIG står i bibelen, Apg 2,1-14

Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted. 2 Plutselig lød det fra himmelen som når en kraftig vind blåser, og lyden fylte hele huset hvor de satt.  3 Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem.  4 Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne.
     5 I Jerusalem bodde det fromme jøder fra alle folkeslag under himmelen.  6 En stor folkemengde stimlet sammen da de hørte denne lyden, og det ble stor forvirring, for hver enkelt hørte sitt eget morsmål bli talt.  7 Forskrekket og forundret spurte de: «Er de ikke galileere, alle disse som taler?  8 Hvordan kan da hver enkelt av oss høre sitt eget morsmål?  9 Vi er partere og medere og elamitter, folk som bor i Mesopotamia, Judea og Kappadokia, i Pontos og Asia, 10 Frygia og Pamfylia, i Egypt og i Libya-området mot Kyréne, og innflyttere fra Roma, 11 jøder og proselytter, kretere og arabere – og vi hører dem tale om Guds storverk på våre egne tungemål!» 12 De visste ikke hva de skulle tro, og forvirret spurte de hverandre: «Hva er dette for noe?» 13 Men noen gjorde narr av dem og sa: «De har drukket seg fulle på søt vin.»
Peter taler på pinsedagen
14 Da steg Peter fram sammen med de elleve. Han hevet stemmen og talte til dem....

(Så følger talen til Peter...)

Som vi kan se her, så står det ingen steder at hverken apostlene eller noen andre falt i ånden, de hverken lo eller gråt eller lagde uforståelige lyder, nei, det var ÅNDEN som falt, og alle som var på øvre salen fikk EN manifestasjon av dette, nemmelig TUNGER (Språk) og de talte til folket som befant seg i byen på den tiden.


Jeg er rimelig sikker, selv om jeg ikke har bevis for det på noen som helst måte, at alle apostlene og disiplene var både glade og forskrekket over det som skjedde, men de var IKKE fra forstanden/fulle/drukne, det bekrefter jo Peter i sin fantastiske tale. (vers 15)

De som derimot falt, var nok heller de som kjente at talen til Peter stakk dem i hjertet, (DHÅ som overbeviser om synd, rettferdighet og dom/vers 37) og de "falt" på sine knær eller ansikt i skam, som skikken var da, og søkte utfrielse/syndenes forlatelse..

Jeg har vært på mange herlige møter i mange forskjellige settinger, men jeg har aldri, nei ikke EN gang "falt" i ånden. Jeg er overhode ikke en kar som er ute etter en opplevelse, selv om jeg har hatt mange herlige opplevelser,  men jeg er 100% ute etter det som er rett, sant og ekte. Derfor har jeg ikke latet som at noe har skjedd om ikke noe har skjedd, og jeg har heller ikke drevet meg selv inn i noe bare fordi jeg virkelig virkelig vil oppleve ett eller annet.

Jeg har sagt til Gud flere ganger at Han er hjertelig velkommen til å gjøre med meg som Han vil, men Han har aldri, så langt, villet at jeg skulle falle på et gulv å ligge der i flere timer, eller fått meg til å riste som en gal, eller å lage merkelige lyder...

Derimot har jeg hatt en opplevelse hvor jeg ble stående fremfor Gud, i et ettermøte i en menighet i Tønsberg, i bønn og gråt for min by og mitt land, og da fløy tiden kan du si, og når jeg lukket opp øynene for å finne en stol å sette meg på, så var hele salen tom, lysene var nesten alle slukket, og det var kun vaktmesteren igjen som skulle låse døren når jeg gikk ut. (Det var en spesiell opplevelse, men jeg falt ikke....)

Jeg har og lyst til å referere til det du hinter til Rudi Wara, om GT og når Guds herlighet fylte tempelet, og ingen kunne stå å gjøre tjeneste, fordi skyen fylte tempelet, 1 Kong 8.11; 2.Krøn 5.14.

Det jeg vil påpeke i denne forbindelsen er at vi IDAG, eller ETTER kristus, har blitt NYE skapninger, i hvertfall vi som har tatt imot troens gave, og som NYE skapninger så er det vel sånn at vi i sannhet kan stå RENE, RETTFERDIGE, FULLKOMMENE og HELE fremfor vår Gud og Far i Himmelen. Alt pga vår frelser Jesu Kristi verk på korset selvsagt, og at vi DA skal falle synes jeg er en snodig lære/ordning... Jeg klarer ikke helt å se den bibelske "røde tråden" som du sikter til i dette tilfellet....

Hvis det er en "rød tråd" i se her, så bør det vel heller være denne, nemmelig at folket i GT ikke klarte å stå å gjøre tjeneste, (pga Kristi verk var enda ikke fullbrakt) men av vi i NT, faktisk bør kunne STÅ uten problem. (pga Jesus og Ham alene)

Så spørsmålet mitt blir som jeg alltid har lurt på, er det bibelsk å "falle i ånden"?? Eller er dette bare en religiøs øvelse som vi har tillagt oss fordi møtene begynte å bli "kjedelige" eller "mirakelløse"???

Hvis svaret er JA, på at dette er bibelsk, så kommer det enda et spørsmål, og for ordens skyld så kan jeg jo skrive det opp, sånn at folk på "Ja" siden kan få svare skikkelig for seg med en gang....

- Hvis det er bibelsk å "falle i ånden" hvorfor skal vi da ha folk som tar imot den som faller? Er ikke Gud mektig nok til å passe på sine egne i så tilfelle???

Dette var noen tanker på kvisten, og jeg håper at tonen i det jeg skriver ikke blir misoppfattet. Jeg er ikke ute etter å rakke ned på noen, ei heller ute etter å "ta" noen eller å belære folk, men bare ute etter sannheten, fakta om man kan si det sånn, det EKTE, det som tåler tidens tann og Guds rensende ild til syvende og sist...

God natt og Guds fred :)

Kommentar #86

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Hold meg utenfor akkurat i denne sammenheng!

Helt ok at du mener det.

Men en gjennomgang av hennes innlegg her på VD viser at alt som Gud gjør gjennom hans tjenere er det helt tydligvis noe galt med. Dette er noe som jeg ikke kan godta. Da det finnes altfor mange vitnesbyrd av det motsatte.

Kommentar #87

Anonym167 Anonym

51 innlegg  342 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden

"Men en gjennomgang av hennes innlegg her på VD viser at alt som Gud gjør gjennom hans tjenere er det helt tydligvis noe galt med." (Gunnar Lund)

-Jeg har aldri sagt dette!!! Du har tydeligvis overdrevet din tolkning av meg, ene og alene fordi jeg har snakket ærlig om mine negative erfaringer fra karismatiske miljø. Jeg har flere ganger opplevd at Gud har brukt meg til å bety noe for medmennesker. Jeg har også opplevd at Gud har brukt mennesker til å bety noe for meg, og for mange andre. Min tro er levende og ekte, jeg elsker Jesus, og Hans kjærlighet har gitt meg et nytt liv. Min kristne tro er mer enn noe annet enn relasjon til en levende Gud. 

Men det er en lang vei fra dette, - til det åndelige sirkuset fra Toronto m.m.

Kommentar #88

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Anonym167 Anonym. Gå til den siterte teksten.

"Men en gjennomgang av hennes innlegg her på VD viser at alt som Gud gjør gjennom hans tjenere er det helt tydligvis noe galt med." (Gunnar Lund)

-Jeg har aldri sagt dette!!! Du har tydeligvis overdrevet din tolkning av meg, ene og alene fordi jeg har snakket ærlig om mine negative erfaringer fra karismatiske miljø. Jeg har flere ganger opplevd at Gud har brukt meg til å bety noe for medmennesker. Jeg har også opplevd at Gud har brukt mennesker til å bety noe for meg, og for mange andre. Min tro er levende og ekte, jeg elsker Jesus, og Hans kjærlighet har gitt meg et nytt liv. Min kristne tro er mer enn noe annet enn relasjon til en levende Gud.

Vekkelsebeveglser som Toronto er faktisk fra Gud, det viser helt klart alle vitnesbyrdene om frelse. Og du kritiserer dette sammen med sokaing og andre ting. Kan faktisk ikke huske å ha lest et positivt innlegg fra deg her inne. Bare kritikk og negative erfaringer. Det får meg til å lure. Her er det noe som ikke stemmer. For jeg har hørt såpass mange positive erfaringer med alt som du kritiserer at jeg har store problemer med å tro deg.

At du elsker Jesus og tror på han, har jeg ingen problemer med å tro på.

Kommentar #89

Rudi Smidsrød

0 innlegg  5 kommentarer

Gunnar vs Silje...

Publisert rundt 9 år siden

Har lest endel av hva du har skrevet i denne tråden Gunnar, og jeg må si at du nå skuffer meg. Du skuffer fordi jeg har syntes det har vært godt at noen prøver å forsvare karismatikken, men at dine utsagn blir mer og mer dømmende og dolkende viser at frukten i DITT liv, ikke er en vei som er verdt å følge etter.

Hvis du mangler argumentasjon så velg heller å være stille enn å angripe noen som tilsynelatende ligger nede...

Nå må jeg jo også si at Silje glimrer med sitt svar og at hun på ingen måte "ligger nede". Svaret er uten anklage eller dom, og det oser av en varm og trygg relasjon med vår Gud.

Kommentar #90

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Rudi Smidsrød. Gå til den siterte teksten.

Har lest endel av hva du har skrevet i denne tråden Gunnar, og jeg må si at du nå skuffer meg.

Det er helt i orden det. Jeg bryr meg lite lite om hva andre mener om meg.

Kommentar #91

Ragnhild Kimo

8 innlegg  2038 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Mitt inntrykk av deg her inne er at du er imot alt og alle som smaker av levende kristendom. Siden mange blir frelst, helbredet, åndsdøpt osv, på denne type møter, mens du bare kritiserer,

Mitt inntrykk er at Silje er en kristen som har fått skader av opplevelser i karismatisk miljø, som kanskje også har vært skadelig for mange andre. Det er ikke alle som står frem med sin historie. Noen får psykiske problemer i lange tider, mens andre forlater både menigheten og Jesus.

Silje vitner jo frimodig om at hun fortsatt tror!

Jeg kjenner flere med lignende opplevelser som Silje. Noen får heldigvis tilbake tryggheten hos Jesus etter sjelesorg og kanskje også annen behandling og hjelp.

Jeg tror ikke en skal dømme andre fra livet i Gud om de har andre erfaringer enn en selv. Er du forresten sikker på at alle i slike karismatiske miljø virkelig har en sann tro? Jeg sier ikke at de IKKE har det.

Levende kristendom behøver ikke foregå sprellende på gulvet vet du. Slike fenomen ser vi  på div popkonserter også, uten at det er DHÅ som er i virksomhet.

Det er bare Jesus som kjenner "hjertene" vet du.

God Pinse!

Mvh Ragnhild

 

Kommentar #92

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Vekkelsebeveglser som Toronto er faktisk fra Gud, det viser helt klart alle vitnesbyrdene om frelse.

Det er sikkert og vist helt sant!

Kommentar #93

Geir Rune Larsen

2 innlegg  3811 kommentarer

Siden dette er levi fragells tråd

Publisert rundt 9 år siden

så bruker jeg ikke tid på å forklare sammenhengen mellom latter rain, trosbevegelsen, wineyard ,torontobevegelsen, kansasprofetene,  catch the fire, soaking osv..

men mesteparten kan spores tilbake til new thoghts og en som har brukt mange av disse "nye tanker" åndelig sett er  E.W. Kenyon som også er premissleverandør til trosbevegelsen gjennom Hagins åpenlyse plagiering av kenyons verker...

Felles for dem alle er også at de har en innadvendt fokus på det åndelige..og ett syn på at det pånyfødte mennesket ER en ånd.

Kommentar #94

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Her er det du

Publisert rundt 9 år siden

Oddbjørn som pirker litt i et interessant tema.

En kan jo tolke mye interessant ut fra de tilbakemeldingene en får og i hvilket modus de går,, Sånn bare for å sy litt sammen det jeg kommenterte på en annen tråd her...

Vi har jo en "Torontoianer" her som går helt bananas og kan ikke skjønne bæra av at vi kan være så frekke å  kritiseres ditto bevegelse.

Jeg har da også noen år i fra trosbevegelsen (Silje) og det jeg sitter igjen med er de beste vennene mine, men desverre også de største idiotene...

Kommentar #95

Sigmund Voll Ådnøy

142 innlegg  1622 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Levi Fragell. Gå til den siterte teksten.

Denne filmen får meg til å gråte - nok engang. Jeg blir fortvilet over at jeg engang gav min ungdom til karismatisk kristendom, og samvittigheten smerter ved at jeg kan ha bragt mennesker til et slikt livssyn og en slik praksis.

Jeg syns det er sterkt å se engasjementet ditt. For deg oppleves det kanskje av og til som "det minste du kan gjøre" - din samvittighet og tidligere aktivitet tatt i betraktning - men jeg ser det iallfall som et engasjement som gjør en forskjell.

Fint at du kan bruke noen få linjer av mine innspill. Jeg har tidligere i år kontaktet OASE og spurt hvorfor de har invitert Ahn og Hetland til SommerOASE. Jeg fikk svar fra en av lederne - Grimstad - men det var også det eneste "resultatet" jeg kunne se. Dvs. jeg har ikke sett at de har erkjent noen feilvurdering, selv om nevnte leder virket noenlunde åpen for innspill utenfra. Selv om ingen av oss kan tvinge fram andre vurderinger hos dem, kan vi bruke den stemme, det tastatur og den penn vi har. "Ta pennen fatt" er det noe som heter - men jeg er usikker på hvor mange som gidder - mtp. den ofte rådende "la det skure"-mentaliteten i Norge i dag.

Kommentar #96

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Hildegunn Tangeraas Doelitzsch. Gå til den siterte teksten.

Det var ikke noe særlig pent det du skrev til Silje!

Det var sannelig ikke mye å henge seg oppi. Om en reagere på vekkelse med mere,  så bør en gå igjennom seg selv litt  grundigere.  kan vell hende Gunnar Lund har noen poeng som folket her trenger.

Kommentar #97

Turid Talita Manjana Holta

0 innlegg  2678 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Nå kommer det sikkert ikke som noen overreaskelse på noen at du, Silje Pettersen Holand, mener det. Mitt inntrykk av deg her inne er at du er imot alt og alle som smaker av levende kristendom. Siden mange blir frelst, helbredet, åndsdøpt osv, på denne type møter, mens du bare kritiserer, så kan det muligens hende at det er deg det er noe i veien med?

Reagere en på slikt, ja da bør en ta en selvransakelse.

Kommentar #98

Are Karlsen

10 innlegg  4205 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Jeg skjønner jo at du har gått i skole hos disse amerikanske mirakelfantastene.

Det er ikke noe argument som biter på karismatiske kristne at man framstår som "lallende idioter" eller at Gud er "skrudd". Det ligger imanent i den kristne tro, forestillingen om at omverdenen oppfatter den som idioti eller dårskap. At Gud kan velge å møte mennesker på en måte som er ydmykende, er et kjent tema fra Bibelen.

Derfor når du ikke fram med dine argumenter. Det eneste du oppnår er å bekrefte at du er utenfor og ikke har mulighet til å forstå.

Kommentar #99

Oddbjørn Johannessen

192 innlegg  13478 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Are Karlsen. Gå til den siterte teksten.

Derfor når du ikke fram med dine argumenter. Det eneste du oppnår er å bekrefte at du er utenfor og ikke har mulighet til å forstå.

Det er jeg selvsagt fullstendig klar over.  For øvrig gjelder det også mennesker med andre typer vrangforestillinger (det er alltid de andre som er "utenfor").  Mitt håp er at de som ennå ikke er fullstendig fanget, vil se galskapen.

Kommentar #100

Are Karlsen

10 innlegg  4205 kommentarer

Publisert rundt 9 år siden
Oddbjørn Johannessen. Gå til den siterte teksten.

Det er jeg selvsagt fullstendig klar over.

Jo, du er vel ute og misjonerer, du også.

Men du begynner muligens i feil ende. Det hele starter med troen på Jesu´ oppstandelse, som igjen er bevitnet i Skriften.

Dersom man først tror på oppstandelsen, så er alt som står i Bibelen legitimert.

Altså: Skal du rive bort trosgrunnlaget så har det lite for seg å starte med karismatiske ytringer, med mindre du kan påvise at disse ikke er i overenstemmelse med Skriften. Du må starte med Jesu´oppstandelse.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere