Verdidebatt

Henrik Rasmussen - og mannen med geværet

Ref. Ola Karlsen. ABC Nyheter 23.05.2012. Hva ønsker vi å lese om nå etter 10 måneder med massemorderen Anders Behring Breivik i en ustoppeligs strøm av detaljer ute i våre media. – Ønsker vi nok en runde med nye og gamle portrettfoto.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

- Enda flere beskrivelser av massemorderens ansiktsuttrykk.

Eller en dag som denne kanskje vi heller ønsket å vite noe om Henrik Rasmussen. Om den bemerkelsesverdige heltedåden gutten utførte ute på Utøya den 22. juli 2011. Episoden blir summarisk nevnt av et av vitnene under dagens avhør i rettssal 250.

I følge ABC Nyheter og Ola Karlsen er ABB utvilsomt det som fortsatt interesserer oss. Etter 10 måneder. Denne interessen vår skal visst aldri ta slutt. I artikkelen med tittelen » – Han uttrykte glede og sier ho-ho eller ha-ha», - får vi ufortrødent utplassert en ny runde med  beskrivelser av massemorder Breivik. Mannen som støttet av sterk og langvarig medieoppmerksomhet klarte å bli Norges kjendis nr 1.

Så var det følelsene til Anders Behring Breivik, som alltid blir ofret stor oppmerksomhet. Slik beskriver ABC de denne gang etter nye vitneavhør:

- han uttrykker glede ved å si ho-ho eller ha-ha etter skytingen
- veldig bestemt og troverdig når han ber ungdommer komme fram
- han hadde en ond latter og fremsto ikke som normal
- humøret var varierende, han ble utålmodig og begynte å skyte da han ble
anmodet om bevis for en plan
- han smilte i øyeblikket før han skulle skyte mot vitnet. Dette nevnes to ganger
i artikkelen.

Henrik Rasmussen gjorde ikke annet enn å kaste seg foran Andrine Johansen (17) for å ta mot kulene ute i vannkanten før de traff jenta.

Hun sier det på denne måten: «Men så hopper Henrik Rasmussen ut foran meg og tar imot skuddene som er beregnet på meg. Jeg skjønner ikke hva som skjedde, men ser at han faller sammen.»

Hvordan det skjedde er ikke fortalt. Detaljer er blitt uviktige. Hvem Henrik Rasmussen er blir ikke nevnt av ABC Nyheter i artikkelen 23.05.2012. Ikke med et ord.

folkogmedia

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt