Verdidebatt

Når "barneansiktet" blir voksent

Stat og kirke skiller lag, og i sportens verden er nok Ole Gunnar Solskjær og Molde neste par ut i separasjonsforhandlinger. Måtte den bli av den vemodige og vennlige sorten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

På fotballbanen var han kjent for å beholde roen i avslutningsøyeblikket, i trenerjobben markerer han gjennom de siste turbulente dagene den samme gunstige egenskapen. En topptrener med sindigheten og humøret i behold, selv når det stormer rundt klubben i rosenes by. Det er bemerkelsesverdig bra utført og et signal om at Kristiansunderen har taklet overgangen fra spiller til trenergjerningen på mesterlig vis. Og kanskje er vi samtidig vitner til noe av den samme suksessformelen med fotballtrøya på kroppen - om å beholde det nødvendige balansepunktet - selv om flere av aktørene rundt helst vil "vippe deg av pinnen"..

At Aston Villa i nær fremtid skulle vise seg å bli Solskjærs neste stoppested, vil i så måte inneha noe av den samme utfordrende læringskurven som dengang spillerskoene fant veien fra Molde til Man United. Fra posisjonen som ukjent norsk "babyface" gutt med konfirmantaktig fremtoning, til anerkjent og bejublet stjernespiss med de "irriterende" riktige lagbygger-egenskapene.

Med et norsk seriemesterskap i trenerlomma, som balløyas fotballeksperter forbigår i stillhet, er nok et eventuelt grønt lys fra Sir Alex Ferguson om at - "the boy is ready" - muligens det klarsignalet Birmingham klubbens amerikanske eiere vil handle etter.

Og så vil de fremtidige "fotballkortene" avsløre om eventuelt flere enn Magnus Wolff Eikrem slår følge med Solskjær og hans engelske trenerteam. Mitt personlige tips er at enten Even Hovland eller Vegard Forren står foran sitt internasjonale gjennombrudd,  i Brede Hangeland format, når en av dem kan få oppgaven med å tette smutthullene i Villa sitt midtforsvar. Spennende blir det for de av oss som finner glede, når sant skal sies, blant slike (u)vesentligheter - ikke en dag uten FOPPAL.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt