Sten André Fagermo

59

Korset Seier!

Jeg fikk lyst til å spørre særlig de av dere som er tilhører Pinsebevegelsen, på en eller annen måte, her inne på VD, om noe.

Publisert: 19. mai 2012

Hvorfor er det hele tiden snakk om enten Vårt Land eller Norge Idag? Og til nød Dagen?

Jeg har lyst til å slå ett slag for Korsets Seier.

Det er faktisk den nest beste kristne avisen etter Vårt Land i min mening.

Ok, den kommer bare ut en gang i uken, men allikevel har jeg flere helger, kost meg med den avisen.

Den virker på meg, å være litt mer "fornuftig" etter mitt syn, men det er kanskje derfor den ikke er så populær? Eller at den ikke nevnes så ofte her?

Byposten het den jo før, forresten kanskje lurt at de tok ett litt mer "utfordrende" navn.

Også var den jo grunnlagt av TB Barratt.....men han kom jo i feide med litt mer "ekstreme" Erik Andersen Nordquelle, hvis jeg ikke husker helt feil...

 

Håper VL lar dette slippe igjennom , det var ikke ment for å "stjele" eventuelle lesere.

Men jeg fikk lyst til å dele dette uansett.

Forøvrig, så holder jeg meg bare til tre aviser som regel.....VL-KS- pluss Nationen, av alle aviser......men den avisen skal jeg ikke reklamere for....ihvertfall i denne omgang.

MVH

SAF

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Gunnar Lund

0 innlegg  6279 kommentarer

Korsets seier

Publisert over 8 år siden

Korsets seier er sikkert et bra blad.

Leser det bare på nett.

For mange år siden var jeg i redaksjonen og gikk gjennom flere årganger av Korsets seier. For å se hva de skrev om tidligere. Tok kopier og noterte flittig. Synes nok de var mer radikal tidligere enn i dag. Synes også det kan bli litt vel mye navelbeskuelse. Med tanke på alle de enorme vekkelsene som i dag foregår rundt omkring i verden så  skulle dette vært mer belyst.

Kommentar #2

7 innlegg  815 kommentarer

Det er nok en grunn for at

Publisert over 8 år siden

fagermo liker det bladet. KS er blitt et kristenheten allers, eller norsk ukeblad, kjærringpreik, kaller vi slikt.  Det er farlig fristende å si at Korsets Seier er blitt pinsebevegelsens (nye?) nederlag, men vi nærmer oss faktisk.

Farlig for en pinsevenn å si det, men sannheten er at dette bladet bør legge om kursen nokså brutalt ellers sovner både redaksjon og resten av de (få) leserne de har igjen. Abo-tallet har falt dramatisk på noen få år, slik går det når gud går raskere framover enn redaksjonen henger med, og sultne pinsevenner må andre steder for å finne den ny-apostoliske "føda".

KS er dessverre et eneste langt gjesp, en nokså endeløst tirade av selvfølgeligheter, og det er tragisk, for en løst (kaotisk?) organisert PB er desperat avhengig av en redaksjon og en redaktør som kan lede flokken, utvise bibelsk autoritet, bla slå ned på den endeløse seriene av opprør i menighetene rundt om, ikke bare passivt beskrive flokkens gjerninger.

Lederrådet i PB viser at det er håp for bevegelsen, men fy så forsiktig de må være for ikke at strikken skal revne, og "strikken" her er selvf spennet mellom gammelt og nytt, den demokratiske modellen og den apostoliske modellen.

Og hvem som var mest ekstrem av N og Barratt er et åpent spørsmål. Nordquelle var den eneste som tilbød Barratt en talerstol etter 1907 og tror du ikke han, dvs Barratt prøvde å kuppe menigheten hans, og da det ikke lyktes brukte han resten av livet på å forfølge N og resten av frie venner. - Og Barrattistene mener den dag i dag at Barratt var en ydmyk mann?? 

Kommentar #3

Terje Johs. Johansen

26 innlegg  1906 kommentarer

Ang. Korsets seier

Publisert over 8 år siden
Gunnar Lund. Gå til den siterte teksten.

Synes nok de var mer radikal tidligere enn i dag. Synes også det kan bli litt vel mye navelbeskuelse.

Er faktisk helt enig med deg, Gunnar.

Da Korsets seier ble kjøpt opp av VL, ble den nesten som et billagsblad. Den har mistet mye av pinsesjelen som preget bladet i alle år. Før var bladet spekket av profetier og bibelforkynnelse, i dag er det personlige historier som preger det meste. De er åpne for alle trosrettninger noe Barratt var påpasselig med å ikke publisere.

Når det gjelder "Norge idag" så er det en avis som har beholdt den gamle forkynnelsen om Israel, noe jeg mener Korsets seier og VL har sviktet med. Det står ennå noe om Israel i Korsets seier, men det blir mindre og mindre av dette. Derfor oppfordrer jeg de kristne til å abonnere på Norge idag som er den sterkeste evangeliske avis på markede i dag. Den er alldeles ikke fullkommen, men den beste her til lands.

Kommentar #4

Sten André Fagermo

59 innlegg  1334 kommentarer

Ja, det er en grunn

Publisert over 8 år siden

til at jeg liker Korsets Seier....jeg er ikke evangelisk kristen...kanskje en liten selvmotsigelse i seg selv, men jeg tror alle tar poenget.

Kall meg gjerne barattist, men jeg ser på Barratt som en stor mann.....Ett lite apropos, der Barratt hadde sin bakgrunn fra Metodistkirken, så hadde Nordquelle sin bakgrunn fra Det norske misjonsforbund, eller Frimisjonen.....kanskje det forklarer hver deres kristne syn eller tilnærmelse.

Ikke at jeg skal nedvurdere Nordquelle heller, han hadde nok sine lyse sider, han også.

Men jeg klarer faktisk også å se poenget til Lande og Johansen......

Men sammenlignet med Dagsavisen har vel KS, litt å fare med rent kristent sett....

Det som skiller Korsets Seier og Norge Idag, kan også virke litt rent politisk også.

Kommentar #5

Anders Helge Myhren

275 innlegg  2788 kommentarer

Korsets seier...

Publisert over 8 år siden

holdes idag oppe av pressestøtten.  Den har bare 5000 abonnenter igjen, og det blir det ikke mange kronene av.  For en tid siden kunne vi komme med en kommentar til diverse stykker på nettet, men den muligheten er det slutt på.  Grunnen er nok, at kommentarene var få, og de få var kritiske, fra undertegnede og 2 andre. 

Korsets seier har på en måte blitt et kjendisblad for noen topper i pinsebevegelsen.  Smalsporet som den er, så vet vi nøyaktig hva som kommer hver uke.  Det er bare personene som skiftes ut. 

Det spørs om ikke pressestøtten ryker snart, for i 2013 kommer en ny borgerlig regjering på banen, som har uttrykt ønske om å redusere denne unødvendige støtten.

Kommentar #6

7 innlegg  815 kommentarer

Rett skal vel være rett?

Publisert over 8 år siden

KS er ikke kjøpt opp av VL, VL har 20% tror jeg, av aksjene, og kjøpet blir begrunnet med deling av kontorfasiliteter, glupt nok spør du meg. En annen sak er at VL tydelig har en klar påvirkning på den redaksjonelle linjen, det har ikke med aksjer å gjøre, det har nok med sekularisering å gjøre. Teologi blir stadig mer byttet ut med sosiologi og psykologi, ettersom assimilieringsprosessen går sin gang.

Dette bytte av fokus fra teologi til psykologi og sosiologi, har sin forklaring ut fra selv-forståelsen til PB hvor gamle dagers ubibelske loviskhet er tatt tak i, men så var den den blinde lederen og grøftekantene. Man har byttet ut u-bibelsk loviskhet med u-bibelsk lovløshet, og så står man der, i grøften, det er bare en annen grøft. Den smale sti er fremdeles bare et fata morgana for en snittlig pinsemenighet.

Norgeidag har nok tatt over majoriteten av pinse-abonentene, samt noen går til Dagen, som nok er den mest balanserte miksen av VL og bedehus-pinsevenner. VL og "gode" pinsevenner er stadig en dårlig kombinasjon. Med VL blir det for mange tanker i hodet på en gang for en "god" pinsevenn, og mange tanker er greit nok det, men det er nok for mange tanker der som ikke er fra Gud.

Kristne aviser er i det hele tatt et følsomt tema, det også, for når Gud stadig går videre i å restaurere menigheten, og redaksjoner rundt om er mer opptatt av konsensus til de kirkesamfunnene de historisk står plassert i, blir det jo hele tiden et stort spenn mellom hva Gud i dag forstår menighetsdrift/kristenliv og hvordan redaksjoner rundt om i det kristne landskapet forstår menighetsdrift/kristenliv.

Typisk nok etablerte jo trosvebegelsen i Norge, med UE som opprinnelig günder, mener jeg å huske, sitt eget blad, magazinet. Det er vel skjebnens ironi at denne blads siste redaktør endte opp som redaktør i Dagen. I did not see that coming. Magazinet endte jo opp som et annonsebilag for Frp, som en VL kommentator utrykte det, da raste jo abo-tallet der også til ca 3500, mener jeg å huske, før man måtte sette ut redningsflåten og Dagen ble bergingsbåten. Det sagt Magazinet på høyden, var i likhet med Hvetekornet, da det var på høyden, noe som kunne flytte fjell. Magazinet ble vel etablert som følge av hvetekornets avvikling?

Om pressestøtten forsvinner vil nok VL eierne få et gedigent problem i fanget, i likhet med KS og Dagen. Mulig det da er NorgeIdag som har størst bæreevne, men der har ikke Lande noe "så sier Herren!"

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere