Sten André Fagermo

59

Det moderne lommeur

Jeg fikk bare lyst til å dele en kanskje, noe spesiell betraktning jeg har gjort meg i det siste.

Publisert: 17. mai 2012

Mobilen, den lille duppedingsen vi (nesten) alle har gjort oss så avhengig av. Hvordan skulle vi klart oss uten?

Det får meg til å tenke 100-200 år tilbake i tid, da det var en annen ting som hadde noe til felles med mobilen, nemlig lommeuret. Hva hadde de felles? Tja, kanskje ikke SÅ mye, men en ting hadde de ihvertfall felles. Nemlig som tidviser.

Flere ting til felles? Ja.

For eksempel, at man skulle ha det i lommen, man var stolt av det, og man hadde ingenting imot i å vifte med det offentlig.

Som bruker av begge ting (lommeur og mobil), må jeg si at jeg dessverre ikke er så glad i å "briefe" med noen av tingene.....Mobilen min, siden den er litt gammel og i det vel enkleste laget. Lommeuret rett og slett, siden det virker noe gammelmodig og også pompøst over det.

Men begge "duppedingsene" har også til felles, at de har gjennomgått store forandringer i sine forskjellige levetider. Lommeuret ble erstattet med armbåndsur sånn cirka for det meste, etter Første Verdenskrig....Mobilen etterfulgte personsøkeren på en måte, og gjennomgår en utvikling som godt kan kalles rivende!

Så, tilbake til det med tiden...for meg kunne mobilen min godt bare inneholdt klokke, sms-funksjon og ringemulighet, og kanskje kalkulator....

Men allikevel føler jeg og mange, at man MÅ ha en klokke i tillegg...Enten på armen eller i lommen. Hvorfor? Ikke vet jeg, men kanskje det har noe med tradisjoner å gjøre.

Selv synes jeg det blir noe sterilt og kjønnsløst med bare mobilen, dessuten virker brystet eller armen litt kjedelig, uten ett ur å feste på.

Så derfor vil jeg slå ett slag for urets fremtid, både lommeur og armbåndsur....Utvikling er viktig, men det er også viktig å holde på tradisjoner!

 

MVH

 

SAF

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere