Verdidebatt

Skammen over å være norsk

Noen mennesker har flyktet til Norge fra religiøs/politisk undertrykkelse i hjemlandet. Her må de også indirekte kjempe mot nordmenn som aldri forsømmer en anledning til å påvise at forholdne i Norge er minst like ille.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Sarah Azmeh Rasmussen må være en modig kvinne.  Hun tør å slåss mot en religion og en kultur som etter hennes syn og personlige erfaring  har en lang veg å gå for det nåes likestilling og velferd etter norsk målestokk.  Det hadde sikkert vært enklere  om hun bare hadde Muslimsk Råd og menigheten deres å slåss mot.

Nei, det alltid nordmenn  lyt vera med.  På det mest banale får vi høre om  tvangsekteskap og damerøverier i vikingetiden,  senere heksebrenninger på 1600 tallet. Kom ikke her og kom her å snakk om undertrykkelse av kvinner !

Flere nordmenn, blandt andre undertegnende har et håp om at Norge også må ha det vi kan kalle en norsk identitet  om 100 år.  Da får vi høre om norsk "Blut und Eisen", de angivelige selvgode inneavlede  nasjonale holdninger som preger nordmenn  som ikke umiddelbart bifaller multikulturen.  At det blandt mange av våre nye landsmenn er en sementert  kultur for religiøs inneavl,  det   fortrenges elegant. Ja, det er jo kultur det.

Kirken har som følge av sin lærebok en viss skepsis til homifilt samliv.  Det manglet ikke på fordømmelser da Frelsesarmeen  ikke kunne akseptere en homofil prest. Så, hvorfor i all verden skal  Muslimsk Råd ha hastverk med å  ta standpunkt i slike saker, norsk virkelighet og kirkelighet er jo enda verre ! Altså sett etter antall skriftlige fordømmelser  fra norske nordmenn.

Voldtekt her helt vanlig i Norge. Kom ikke her ! Nærmest for en kulturell ukultur å regne. Det er visstnok nærmere 20.000 i året, i og utenom ekteskapet.   Dette er nok temmelig likt i alle kulturer, men nå er det blitt et argument for å  dysse ned overfallsvoldtekter i vår storbyer, begått hovedsakelig av fremmedkulturelle.

Skammen over å være norsk er stor blandt enkelte.  Spesielt skammer  en seg over egen tradisjonell religion,  og vår kultur er direkte latterlig.  Det er ingen grunn for adressatene  til å ta Sarah Azhmeh Rasmussen alvorlig. Vi nordmenn er like ille.  Minst.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt