Verdidebatt

Høyres sex-kjøp

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nordland Høyre mener det bør være lovlig for eldre å kjøpe sex. Jeg mener det er like galt å hevde at det bør være en egen etikk nord for "moralsirkelen", som en egen etikk for eldre.

Kampen for å legalisere eldrekjøp av sex er ikke noe soloutspill, men vedtatt på Høyres Seniororganisasjons årsmøte, ifølge Avisa Nordland. Begrunnelsen er at også eldre og funksjonshemmede "trenger ømhet"!

Da må jeg bare stille noen spørsmål:

Kan det tenkes at det er diskriminerende overfor eldre og funksjonshemmede å hevde at de ikke har tilgang på en ømhet som er mer ekte vare enn det prostituerte kan bidra med? Dersom argumentasjonen er mangel på tilgjengelighet på sex,- hvorfor vil man ikke legalisere det for alle som mener tilgjengeligheten er dårlig? Fra hvilken alder blir dette etisk akseptabelt, og for hvilke type funksjonshemninger? Kan prostitusjon og samfunnets støtte til prostitusjon, utnytting av kvinner og hallikvirksomhet være både etisk og uetisk samtidig? Helliger målet middelet, slik at man kan tråkke på kvinner for å tilfredstille menn?

Forslaget er sendt Stortingets justiskomite, men forslagsstilleren er ikke optimistisk, og sier at "dette blir som å slå i en ullsekk". Og hvorfor i all verden skulle man bruke tiden til det, når det er så mange som er etisk ubevisste i kampen for likeverd, likestilling og menneskeverd?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt