Verdidebatt

På den siste dag

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har skrevet under en av trådene i verdidebatt:

”Sannheten i denne beretningen (skapelsesberetningen) bør vel heller adresseres til troendes hjerter enn til naturvitenskapen for beretningen omhandler sannheten, men bare ved å betrakte den i en sammenheng som ikke strider mot fornuft og forstand, men som styrke for ånden i en enhetlig forståelse fra Adam til Bahá’u’lláh”.
Jeg ønsker å dvele litt ved min bruk av ordet hjerte i denne sammenheng. Først litt fra Bibelen.

Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. Johannes 6:53,54.

Når jeg adresserte åndens sannhet i skapelsesberetningen til hjertet så var det hjertet i det legemet som oppstår ved å spise Sønnens kropp og drikke hans blod. Sønnens kropp er hans evangelium og hans blod er Den hellige Ånd. Den hellige Ånd pumpes rundt fra et hjerte som ikke er forstenet, men levende. Det er denne kroppen han skal reise opp på den siste dag – som er denne dag. Den som reiser seg opp fra sitt leie med en slik kropp er oppstanden. Det er ikke ved Jesu fysiske kropp og blod man får eie evig liv. Det forstår vi av dette verset:
Det er Ånden som gjør levende, kjøtt og blod duger ikke. De ordene jeg har talt til dere, er ånd og liv. Johannes 6:63.

Dette med et åndelig legeme er ikke så vanskelig å forstå. Tenk bare en morgen du ligger på ditt leie og har blitt såpass våken at du kan beslutte å stå opp. Så reiser du opp ditt fysiske legeme, men hvem er du som kan beslutte at ditt fysiske legeme skal stå opp. Og når ditt fysiske legeme har stått opp kan du jo spørre deg; hvem er mitt fysiske legeme underlagt for mitt fysiske legeme kan ikke være underlagt seg selv mht. beslutningen for beslutningen kom før mitt fysiske legeme sto opp? Og nå først kan du undre deg over; hvem er mitt åndelige legeme underlagt? Hvem har besluttet at det skal stå opp på den siste dag?

Dette var grunnen til at jeg trakk en enhetlig linje fra den første Adam (gjennom Abraham, Moses og til den siste Adam, hans to vitner (Muhammed og ’Ali), Báb) og liketil Bahá’u’lláh (Guds herlighet) på denne siste dag. Derfor; når noe adresseres til hjertet i ånden styrkes dette og med det også det åndelige legemet. Disse ordene er mine nedskrevne hjerteslag om dette emnet.
Med vennlig hilsen Svein-Ole Hansen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt