Martin Drange

126

Al-Qaradawi og Fatwarådet

Publisert: 5. des 2009

Med utgangspunkt i boken “Islamister og naivister” har jeg tenkt å skrive litt om den velkjente Yusuf al-Qaradawi.

Det Europeiske Fatwarådet leverer fatwaer (domsavsigelser) om hva muslimer skal mene om ulike saker til mange muslimske organisasjoner over hele Europa. Yusuf al-Qaradawi, Fatwarådets leder, har forbindelser med Det Muslimske Brorskap – en islamistisk bevegelse i Egypt.

Al-Qaradawi er populær i den muslimske verden, blant annet for sitt al Jazeera-program“Sharia og liv”, opprettelsen av nettsiden Islamonline, og rundt 50 bokutgivelser. Al-Qaradawi har sagt at ektemenn kan slå sin hustru (lett) om det er nødvendig, at muslimske menn kan gifte seg med jenter ned i 9-årsalderen (han var selv 60 da han giftet seg med en 14-åring), og at kjønnslemlestelse er ok om man foretar en delvis avkutting. I Januar 2009 sa al-Qaradawi at Holocaust var en guddommelig straff for jødene (se video under), og at han selv ønsker å dø som martyr i et angrep mot jøder.

I tillegg har Fatwarådet hans utvist en fatwa som sier at palestinske martyroperasjoner “ikke er selvmord“. Et snedig trekk siden selvmord er forbudt i Islam.

For mer info om Qaradawi , les her.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

..

Publisert rundt 11 år siden

er lenke til videoen om holocaust i ordene "guddommelig straff for jødene"

Kommentar #2

Ola Normann

50 innlegg  353 kommentarer

jaha..

Publisert rundt 11 år siden

Er desverre lite som sjokkerer meg av disse nyhetene her lengre... :S

Kommentar #3

Tor Fagerhaug

48 innlegg  1778 kommentarer

re Al Qaradawi

Publisert rundt 11 år siden

Hvor lenge skal vi la oss sjokkere? Al Qradawi er ikke ekstrem, han bare forfekter islam i henhold til Muhammed. Så lar vi oss lure av Tariq Ramadan den såkalte reformvennlige muslimen som støtter Al Qaradawi. Jeg har lest så mye koran og ahadith at min konklusjon er at islam er en politisk bevegelse (arabisk imperialisme) kamuflert som religion

mvhTor

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere