Verdidebatt

Israel og ofrene

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ingen av oss ønsker å bli glemt.  Den sikreste måten å ikke bli glemt på er å få barn, som våre liv kan leve videre gjennom.

Hvorfor har vi idrettstjerner?  De trener og står på, fordi de ønsker å bli til noe som vil bli husket av andre.  Slik er det også med kunstnere, slike som malere, skulpturbyggere, forfattere og tegnere.  At deres tallenter og hardt arbeid blir deres lønn er en ting, men innerst inne ønsker de også å bli kjent og anerkjent mens de lever og etter at de er døde.  Noen er så heldige å komme i historiebøkene, i litteraturhistorien.  Men de fleste av os blir glemt etter noen generasjoner, slik er det bare...

Holocaustofrene.

Holocaustofrene blir aldri glemt, verken de som døde i leirene eller de som overlevde.  Deres offer og lidelser, som  overgår langt utover det vi kan fatte.  Men deres offer var ikke forgjeves.  Landet Israel ble bygget på deres død og lidelser.  Hadde de ikke vært for holocaust, så hadde det heller ikke vært noe Israel, Guds lovede land til jødene.  Dersom ingen Israel, ingen Jesus gjenkomst.  Uten Jesu gjenkomst ingen oppstandelse fra de døde for deg og meg.  Uten dette landet kunne ikke alle Guds løfter gå i oppfyllelse.

Så er det alltid noen som påstår at Gud er så mektig at Han kan gjøre alt mulig likevel.  Det kan Han, men du må også huske, at Han har gitt alle mennesker en  fri vilje.  Det er Satan som er denne verdens Gud og som har kommandoen her nede.  Da er det opp til deg og meg å velge side og bli født ut av denne verden og inn i Guds verden.  Det gjøres ved omvendelse til Gud gjennom troen på Jesus Kristus.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt