John Doe

81

Lykke-landet sørger stille

Publisert: 27. apr 2012

Utlandet er forundret over at nordmenn ikke viser noe særlig aggresjon i forbindelse med det Anders Behring Breivik har gjort. Kanskje er det derfor vi har så mye psykiske lidelser i dette landet? 

I verdens rikeste land og selvutnevnte lykke-land (selv om den globale lykke-statistikken viser noe annet) viser "fin fasade"-syndromet seg fra sin beste side under rettssaken mot Breivik. Nordmenn flest skal jo fremstå som et avbalansert folkeslag som er ferdig med hagestellet i god tid før 17. mai, og tilsynelatende har kontroll på sine 22. juli-følelser som ulmer under overflaten. Ingen står utenfor tinghuset i Oslo med plakater og roper skjellsord når den tiltalte ankommer rettslokalet. De følelser man viser er tonet ned til rose-tog. 

Vi er flinke til å fremstå som glansbilder i dette landet, selv om eksempelvis Sørlandet ligger på Norges-toppen i psykiske lidelser fordi - som de sier - "alt e så greit!" Er alt greit? 

Joda, vi er barn av regnbuen, vi har blått hav så langt vi ser, men kan vi da tillate oss å ønske mer? Kan vi da tillate oss å slippe våre innestengte følelser ut?

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere