Martin Drange

126

Det er dejligt at være islamist i..

Publisert: 4. des 2009

 

Danmark

Jeg er glad for at høyresiden har styrt Danmark de siste årene, så man har fått ryddet litt opp i integreringsproblemene (men en del gjenstår, som vi skal se nærmere på).

Da danske muslimer ble spurt i 2006 hva som burde være fundamentet for all lovgivning i Danmark, svarte 28 prosent at det burde være Koranen eller en blanding av Koranen og grunnloven. (Jyllands-posten 20.05.2006). Unge danske muslimer tar religionen sin mye mer på alvor enn førstegenerasjons innvandrere – 58 prosent målt opp mot førstegenerasjons innvandrere der prosentandelen kun var 25 (Ugebrevet A4, nr 10, 13.03.2006).I følge en undersøkelse i 2003 er det mange blant de unge danske muslimene som vil tilbake til Muhammeds rene lære (Hedegaard 2003). Dette betyr at de ikke vil avvise dødsstraff og flerkoneri siden det er tillatt i Koranen. 7 av 10 danske muslimer mener at Danmark skulle bedt om unnskyldning for Muhammed-karikaturene.

To konservative islamske organisasjoner som tiltrekker seg danske unge muslimer er “Muslimer i dialog” og Minhaj ul-Quran, som sammen prøvde å få dømt Jyllands-posten for blasfemi. I en av bøkene Minhaj ul-Quran selger, “Islam and Christianity”, står det: “Å utvise forakt for profeten (Muhammed), som den siste profet er en forbrytelse som ikke kan tolereres uansett om forbrytelsen er direkte eller indirekte, bevisst eller ubevisst. Forbrytelsen er av så graverende art at selv personens anger ikke kan frita ham fra dødsstraff”. (Helle Merete Brix: Islamistiske ekstremister til angrep på Jyllands-posten, 22.12.2005, internettidsskriftet www.sappho.dk).

De siste 20 årene har innvandrerghettoene økt og bredt seg til et stort antall byer i Danmark, blant annet Nørrebro i København der homoparaden nå ikke lenger går forbi. Innvandrere som bor i ghettolignende områder er gjennomgående dårlig integrert (Catinét for Ugebrevet A$, nr 26,2003).Danske muslimer har kommet med krav om egen svømmeundervisning for jentene i skolen, fordi de ikke kan være i bassenget med gutter. I tillegg kommer stadig andre særkrav, f.eks bønnerom på skolene og fritak i musikk og tegning siden ortodoks islam forbyr å lytte til musikk og å tegne mennesker. En bekymret lærer, som tidligere var skoleleder på Nørrebro, sier at omfanget av særkrav har steget i takt med at fundamentalismen har vokst i et lokalområde. (Lørdags Avisen, 30.08.2003).

 

HovedKilde: boken“Islamister 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

Hovedkilden

Publisert rundt 11 år siden

Det kom ikke helt med men hovedkilden min er altså "Islamister og naivister" av Karen Jespersen og Ralf Pittelkow. Kan kjøpes her: http://www.capris.no/product.aspx?isbn=8248907007

Kommentar #2

Erling Rimehaug

593 innlegg  622 kommentarer

Fjernet bilde

Publisert rundt 11 år siden

Bildet ble fjernet av oss.

For det første antar jeg at du ikke hadde tegnerens tillatelse til å bruke det.

For det andre publiserer vi ikke disse karikaturene.

Kommentar #3

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

...

Publisert rundt 11 år siden

Det er greit. Beklager, jeg tenkte ikke over det med rettigheter. Da har jeg lært =) 

(men stiller meg litt uforståelig til at dere ikke vil trykke dem da..)

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere