Verdidebatt

Hva hvis Breivik får rett?

Nå er Breivik-rettssaken kommentert opp og opp i mente på diverse forum, også på VD. Men jeg fikk lyst til å dele noen tanker vedrørende tiden etter rettssaken, og ikke minst flere år eller tiår frem i tid.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Anders Behring Breivik har selv sagt at han kommer til å få rett innen kanskje 30 år eller mer, at Europa kommer til å stå foran en sivilasjonskrig mellom kristendommen og islam.

Sånn som Europa og verden fremstår idag, kan man ane visse trekk som stemmer ved hans synspunkter. Det dannes ghettoer rundt i de europeiske storbyer, det prates om sharia-lover, terrorisme, kjønnslemlestelse og mer. Politisk har vi venstresiden som (generelt) glorifiserer multikulturalismen og den nye globaliserte verden, uten å tenke på de langvarige konsekvensene, som kanskje verden ikke har opplevd før. På den andre siden har vi den ytterste høyre fløy som derimot demoniserer den nye samtid, og ikke klarer å se at de faktisk har mye til felles med for eksempel islamismen, når det gjelder spørsmål om moral og ære osv., (og fascistiske trekk?)  for å ta noen eksempel.

Jeg har ofte tenkt den siste tiden, rett og slett, hva hvis ABB får rett? Vil Europa måtte utkjempe den tredje verdenskrig, og som forrige verdenskrig, dreie seg om etnisitet først og fremst, men denne gangen også religion, først og fremst?

Dette vil faktisk skje , hvis det skjer, i en stor del av verdens befolknings levetid. Det meste tyder på at globaliseringen vil fortsette. Multikulturalismen er kommet for å bli, så kanskje vi bare må gjøre det beste ut av det? Men hvordan, når to motpoler som kristendommen og islam (eller er de det???) står mot hverandre? Noen sier; "verden er kommet lenger enn 1939!", men er den det?

Jeg begynner faktisk å tvile på det...

MVH

SAF

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt