Sten André Fagermo

59

Snusens fortreffeligheter

Jeg vil gjerne begynne dette innlegget med å si at dette ikke er reklame for verken tobakksindustrien, eller snus. I disse tider er det kanskje mer viktige ting å diskutere, men siden EU idag går til kamp mot snusen, kjente jeg det kokte inni meg.

Publisert: 19. apr 2012

Jeg er en eks-røyker som røyket 40 sigaretter om dagen, og siden jeg er såkalt lavtlønnet, kan jeg si at det gjorde kraftig inntog i ikke bare min helse, men også økonomi (140 kroner dagen, og det var billig-sigaretter). Jeg klarte forresten ikke såkalt rullings.

Først var jeg skeptisk til snus, og tenkte: Det ser jo så harry ut!.......men så prøvde jeg det i desperasjon til slutt, og etter noen dager så begynte det faktisk å virke. Først klarte jeg 5 uker uten sigaretter, så sprakk jeg....Etter en liten stund etterpå prøvde jeg snus igjen, og nå har jeg holdt ut i over 2 måneder. Nå synes jeg faktisk snus er bedre enn sigaretter, jeg prøvde faktisk en sigarett for en uke siden, og det smakte rett og slett f...skap, for å si det rett ut.

Uansett, det jeg vil frem til med dette, er at snusen har gjort at jeg forhåpentligvis har et sunnere, bedre og lengre liv foran meg. Derfor, denne harmen over at EU skal gjøre det surt for oss snusere. Jeg er rett og slett livredd for å begynne å røyke igjen, både helsemessig og økonomisk.

Jeg synes det er ett gigantisk paradoks at EU tillater cannabis-røyking i Nederland, at sigaretter er lov, og at alkoholen f eks i vårt land og flere får flyte mer og mer fritt. Også skal de ta den egentlig harmløse svenske snusen!

Nei, hvis jeg var hardbarka EU-motstander fra før, så er jeg det ihvertfall nå. Vestlig moralisme er jeg forresten også allergisk mot.

Den eneste grunnen til at jeg skulle støtte forslaget om å forby  snus, er hvis EU forbyr all rykende tobakk!...........for da ville jeg ikke ha noe alternativ enn å være nikotinfri.

Forslaget om å forby visse smakstilsetninger i snus, er egentlig kroken på døra for snus, og siden jeg liker best smakstilsatt snus med mint, er det kanskje kroken på døra som eks-røyker for meg også......Så, jeg håper virkelig skrivebordsbyråkratene tar til vettet og viser litt sunn handlekraft. Lik det eller ikke, men snus berger faktisk liv!

 

MVH

SAF

 

 

 

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere